Activitatea fizică poate reduce simptomele bolii Parkinson

1 2 jpg jpeg

Boală neurologică progresivă, Parkinsonul afectează peste 70.000 de români. Cercetarea, care va fi prezentată la întâlnirea anuală a Academiei Americane de Neurologie, a fost efectuată pe 48 de participanţi, care sufereau de Parkinson.

Aceştia au participat la un program de formare în greutate care s-a desfăşurat pe o perioadă de doi ani şi care viza îmbunătăţirea flexibilităţii, puterii şi echilibrului.

După doar şase săptămâni de antrenamente, rezultatele au început să fie vizibile la cea mai mare parte dintre participanţi.

,,Cu ajutorul acestor antrenamente se pot reduce cele trei semne cardinale ale bolii, anume lentoarea, tremorul şi rigiditatea. Pe perioada cercetării, participanţii au făcut diverse exerciţii fizice cu ajutorul halterelor, pentru a lucra fiecare grupă musculară. Şi persoanelor care sunt în scaune cu rotile pot face exerciţii cu ajutorul benzilor de rezistenţă”, a afirmat Daniel Corcos, profesor la Universitatea din Illinois, SUA.

În plus, oamenii de ştiinţă sfătuiesc persoanele care au această afecţiune să discute înainte cu medicul supraveghetor înainte de a începe şedinţele de formare în greutate.