Așa păstrezi prospețimea bananelor!

Bananele ar putea rămâne proaspete până la 2 săptămâni, dacă reușești să oprești procesul de coacere.

Mulți oameni folosesc bananele foarte coapte pentru rețete delicioase de banana bread, dar există la fel de multe persoane care iubesc bananele coapte, dar încă tari.  

Pe măsură ce bananele se coc, ele eliberează gaz, mai exact etilenă, ceea ce le face să devină maronii. Dar exista unele trucuri care ar putea încetini coacerea bananelor.

Banane FOTO Shutterstock

Câteva trucuri simple pot ține bananele proaspete pentru mai mult timp. 

Bucătarul profesionist Peter Sidwell explicat cum trebuie depozitate bananele.

El a observat că, deoarece bananele adoră condițiile calde, umede și luminoase să se coacă, ar trebui să fie imediat scoase din ambalajul de plastic pentru a „ține fructele proaspete pentru mai mult timp”, departe de căldură și umiditate.

Apoi, bucătarul recomandă să ținem bananele departe de ferestre, adică ferite de lumina directă a soarelui și departe de orice sursă de condens și, ideal, într-un loc răcoros. Un „loc rece” ar trebui să fie la distanță de cuptor sau de orice altă sursă de căldură.

Bananele vor continua să se coacă la temperatura camerei, așa că odată ce au atins nivelul ideal de coacere, pot fi puse în frigider pentru a „încetini procesul”.

Peter a spus: „Recomand să folosiți o pungă de conservare a bananelor dacă doriți să păstrați bananele la frigider. Pungile din poliester vă vor ajuta să păstrați bananele proaspete timp de până la două săptămâni - nu vă faceți griji în cazul în care coaja lor devine maro în frigider, gustul nu va fi afectat.”

Pungile de depozitare reutilizabile se gasesc în mai multe magazine online și sunt de ajutor în privința conservării prospețimii alimentelor.

Singurul lor dezavantaj este că, deși păstrează fructul conservat, nu pot împiedica și cojile de banane să se rumenească.

Alte reguli de respectat ar fi să nu pui bananele la frigider înainte de a fi coapte, deoarece acestea vor „rămâne tari și fără gust”. De asemenea, nu trebuie plasate în frigider, lângă alte fructe. Acest lucru nu numai că accelerează coacerea bananelor, dar are același efect asupra celorlalte fructe.

Expertul a explicat: „Bananele eliberează etilenă care coace apoi și fructele din jur, făcându-le să se strice mai repede. Merele, perele și pepenii galbeni sunt alimente deosebit de sensibile la acest gaz, așa că cel mai bine este să păstrezi bananele separat de celelalte fructe.”

Poți opta și pentru a înveli cozile de banane în plastic pentru a capta gazul de etilenă și a încetini procesul de coacere și deteriorare.

De asemenea, bucătarul a împărtășit un sfat pentru cei care doresc să mănânce doar o jumătate de banană și vor să păstreze restul pentru mai tarziu El a spus: „Dacă tăiați o banană se va oxida rapid și va deveni maro.

Dacă doriți să mâncați doar jumătate și să păstrați restul pentru mai târziu, vă recomand să stropiți fructele rămase cu o cantitate mică de suc de lămâie pentru a scădea nivelul pH-ului și să le înfășurați în folie alimentară pentru a reduce expunerea la oxigen, care face fructele maronii.”

Dacă ai cumpărat banane, dar nu intenționezi să le consumi luni de zile, ar trebui să le congelezi. Peter a spus: „De asemenea, puteți îngheța bananele până la șase luni, dar vor avea cel mai bun gust după primele trei luni.”

Sursa: Express