Ai probleme cu vederea? Nu amana vizita la medic!

1 ai probleme cu vederea jpg jpeg

Daca lucrezi la calculator si nu beneficiezi de iluminat corect, in timp exista riscul sa ai probleme cu vederea. Afla din acest articol cand trebuie sa mergi la medic.

Oftalmologul te va supune unor teste in urma carora va stabili daca ai probleme cu vederea. Este foarte important sa porti ochelarii, pentru ca sunt sanse ca vederea sa se imbunatateasca. Iata care sunt semnele ca trebuie sa porti ochelari!

Ai probleme cu vederea daca vezi in ceata

Incerci sa privesti in departare si vezi totul incetosat? Oricat te-ai concentra, nu reusesti sa distingi prea bine? Nu ajuta nici daca te departezi, nici daca vii mai aproape. Nu recunosti persoanele care sunt la distanta mica fata de tine? Ca sa citesti de pe telefon trebuie sa intinzi mana mai mult? Medicul va stabili daca ochii tai au nevoie de ajutor ca sa distinga mai bine.

Te adaptezi greu de la lumina la intuneric

Lumina te baga in ceata: incepi sa nu vezi lucruri noaptea, cum ar fi cainele tau in curte sau te adaptezi foarte greu la trecerea de la intuneric la lumina si invers. Pentru nimeni nu e o treaba placuta, insa, daca observi ca dureaza mai mult decat de obicei si te enervezi din cauza asta, poate fi un semnal de alarma. De asemenea, fii atent la privitul monitorului! Incepe-ti ziua cu aceeasi pagina, de la o distanta masurata, pentru a putea observa daca iti scade vederea.

Ai ochii obositi

Si ochii obosesc: asta poate fi o treaba legata de varsta sau legata de cat de greu si de mult ii soliciti. Daca observi ca 10 minute de citit iti obosesc ochii cam cat o ora acum 3 luni, poate e momentul sa faci o programare. Oboseala ochilor vine ca urmare a vederii blurate, iar semnele pot fi ca mijesti ochii si tinzi sa clipesti des. Asta se intampla dupa cateva ore la volan sau daca esti dependent de telefonul mobil.

Suferi de dureri de cap

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute semne ca ai nevoie de ochelari: acestea apar pe mecanism muscular. Atunci cand ochii obosesc si muschii responsabili incearca sa se adapteze, fac asta prin diferite miscari (mijesti ochii, clipesti mai des). Ceea ce poate da dureri fizice, traduse prin dureri de cap.

Vezi dublu

Daca esti sigur ca nu e de la petrecerea care s-a prelungit pana dimineata, vederea dubla poate fi un semnal de alarma serios.

Vezi obiectele distorsionat

Daca imaginea din fata ochilor este fie in valuri, fie cu halou, e semn ca ai probleme cu vederea. Daca liniile de contur apar neregulat, iar culorile sunt pale, ar fi o idee buna sa consulti un medic. La fel, daca nu te afli in biserica, iar obiectele apar cu halou, mai ales la intuneric.

Simti presiune oculara

Presiune in ochi – poate fi un semn de glaucom. Este de dorit sa excluzi mai intai cauzele frecvente precum oboseala cronica, stresul de la job sau noptile albe.

Citeste mai multe despre cand ai probleme cu vederea:

Îmbunătăţirea vederii: soluţii pentru sănătatea oculară

Ce risc ai de a face cataracta? Fa-ti un TEST de vedere chiar acum