Remedii împotriva sforăitului. Tratamente naturiste pentru a o noapte fără zgomot

Cei mai mulţi oameni sforăie din cauza kilogramelor în plus, a alimentaţiei nesănătoase şi a lipsei de mişcare. Aşadar, poţi începe cu a îţi schimba stilul de viaţă complet. Poate suna imposibil la început, dar nu numai că o să dispară sforăitul, ci şi multe alte probleme.
Remedii împotriva sforăitului – schimbă poziţia şi ia o pernă în braţe
Încearcă să nu mai dormi pe spate, să schimbi feţele de pernă mai des. Pe acestea se află foarte multe bacterii, la care este posibil să fii alergic, şi de aceea să sforăi. Când te pui în pat seara, pune-te pe o parte sau pe burtă, şi pune mai multe perne pe lângă tine sau îmbrăţişează o pernă, ar trebui să te ajute să nu mai sforăi. Spray-ul pentru gât sau pentru nas pot fi o soluţie. Eliberează căile respiratorii mai bine şi astfel vei putea dormi fără probleme. E posibil ca din cauza unei congestii nazale sau inflamări să apară sforăitul. În plus, încearcă să-ţi corectezi respiraţia.
Remedii împotriva sforăitului – exerciţii de respiraţie
Încearcă să faci exerciţii de respiraţie câteva seri la rând. Pune-te înainte să adormi pe spate cu genunchii ridicaţi, tălpile pe pat, mâinile uşor depărtate. Poţi face asta pe o saltea pe jos ca să stai mai drept. Acum, inspiră aer în abdomen pe nări cât numeri până la 5 şi expiră cât mai mult aer pe gură. Trebuie să faci în jur de 10 astfel de exerciţii. Somnul tău ar trebui să fie mult mai liniştit, fără sforăit după primele 2-3 zile.
Remedii împotriva sforăitului – pentru sforăitul alergic
Pentru sforăitul alergic de primăvară, ajută mult înainte de a merge la culcare o cană de ceai fierbinte de urzică. De asemenea, este foarte important să se schimbe des aşternutul şi feţele de pernă. Unii oameni care sforăie pot fi alergici la acarieni, de aceea este important să se schimbe cât mai des aşternutul.
Remedii împotriva sforăitului – renunţă la obiceiurile nesănătoase şi ai grijă să ai aer umed şi curat
Renunţă la obiceiurile nesănătoase, precum mâncatul straşnic înainte de somn sau fumatul excesiv. Fumatul nu mai permite căilor respiratorii să fie libere şi apare sforăitul, în plus fumatul irită membranele mucoasei nazale.
Remedii împotriva sforăitului – ceaiuri înainte de culcare
O altă problemă poate fi aerul prea uscat. Deci un umidificator în dormitor ar putea rezolva problema. Poţi pune şi un borcan cu apă pe calorifer sau poţi face infuzie cu apă fiartă înainte de culcare. Fierbe apă, pune-o într-un bol mare şi pune-te cu faţa spre aburi, acoperind cu un prosop. Pentru desfundarea nasului, poţi pune ceai de mentă.
Infuzia cu busuioc, coji de portocală şi fructe de măceşe lăsată pentru 10 minute şi sorbită înainte de culcare poate fi un remediu foarte bun, dar trebuie urmat cel puţin o lună.
Ceaiul de salvie la temperatura camerei băut înainte de a te pune în pat poate ajuta la încetarea sforăitului, dar trebuie urmat pe termen lung.
Remedii împotriva sforăitului – sfaturi pentru cei ai căror parteneri sforăie
Pentru cei ai căror parteneri sforăie, îi sfătuim să îşi ia dopuri de ureche, pot fi inconfortabile la început, dar după ce se obişnuiesc o să fie mai bine. Dacă nu merge cu dopuri, încearcă să laşi să meargă un radio în surdină, sau sunetul de la frigider, pentru a putea suporta sforăitul mai bine, de asemenea, încearcă să îl faci conştient pe partenerul tău că sforăie, atrage-i atenţia în somn.
Oricum, dacă sforăitul este însoţit de oprirea respiraţiei pentru câteva secunde (apnee) sau senzaţie de sufocare, este indicat să consultaţi un medic cât mai curând.