Lavanda ne scapă de insomnii
Se poate folosi lavanda şi în scop terapeutic? Da. Avem o mulţime de motive!
Uleiul ei volatil îi asigură puteri miraculoase în combaterea insomniilor. Iar starea de linişte pe care o induce lavanda se instalează aproape imediat, de la primele inspiraţii.
În plus, băile cu lavandă calmează nervii care apar odată cu sindromul premenstrual sau la menopauză.
Proprietăţile lavandei o fac de neînlocuit şi în calmarea stărilor nervoase. Stările de isterie, depresia, durerile de cap dispar în scurt timp. Lavanda te ajută şi când simţi că ai căzut în „butoiul cu melancolie“.
Lavanda stimulează circulaţia sangvină şi se poate mândri şi cu proprietăţi antiseptice, antispastice, hipotensoare, carminative, diuretice şi sudorifice.
Pune câteva picături de ulei de lavandă pe un tampon de vată şi aplică local pentru a îndepărta infecţiile. Şi-a dovedit eficienţa şi în cele mai supărătoare infecţii cum ar fi Candida (Candida Albicans).
Planta cu flori de culoare mov poate fi utilizată cu succes şi în tratamente cosmetice. Compatibilitatea ei cu toate tipurile de ten o face să fie preferată în multe reţete de frumuseţe.
Reduce ridurile şi încetineşte formarea altora, dar combate chiar şi neplăcutele vergeturi.
Proprietăţile vindecătoare ale lavandei s-au făcut cunoscute şi în problemele ficatului şi ale vezicii biliare.
Ajută mult compresele cu ulei şi alcool, aplicate în zona ficatului, aproximativ douăzeci de zile.
În cazul afecţiunilor cardiace, poţi masa pieptul şi braţul stâng cu ulei eteric de lavandă. Durerile dispar, tensiunea arterială se reglează, iar funcţiile inimii intră în normalitate.
Dacă nu te-am convins, află că lavanda luptă şi împotriva înţepăturilor de insecte. Este de ajuns să aplici câteva cataplasme cu ulei de lavandă pentru tratarea înţepăturilor. În plus, uleiurile eterice îndepărtează insectele.