Sughiţul trece cu apă şi lămâie

1 2 jpg jpeg

Ţineţi-vă respiraţia. Cea mai la îndemână metodă de a scăpa de sughiţ este reţinerea pentru un timp a respiraţiei. Astfel, mişcarea muşchiului diafragm va fi împiedicată pentru scurt timp, evitându-se spasmul acestuia şi implicit oprindu-se producerea sughiţului.

Consumaţi ceai de mărar. Un ceai foarte bun care opreşte sughiţul este cel de seminţe de mărar. Opăriţi o linguriţă de seminţe cu 250 ml apă clocotită, timp de 3 minute, apoi beţi acest ceai neîndulcit.

Beţi apă rece. Crizele de sughiţ vor trece rapid dacă veţi bea cu sorbituri mici puţină apă rece sau dacă veţi suge un cub de gheaţă. De asemenea, o altă variantă este să beţi apă pe partea cealaltă a buzei paharului, ţinând capul aplecat.

Mâncaţi chimen. Un remediu simplu şi foarte eficient contra sughiţului este să înghiţiţi o linguriţă de chimen, cu puţină apă, fără a mesteca planta. Veţi fi uimiţi, dar tratamentul dă rezultate foarte rapide.

Beţi ceai de mentă. Dacă sughiţul este provocat de un stomac prea plin după o masă copioasă atunci beţi după masă un ceai de mentă. Acesta are efect relaxant şi calmează spasmele digestive.

Consumaţi lămâie. Contra sughiţului la copiii mici se recomandă să se administreze o linguriţă de suc de lămâie.

Respiraţi în pungă. O alternativă la prima metodă este să puneţi o pungă de hârtie în dreptul nasului şi gurii şi să respiraţi în ea de mai multe ori. Această metodă are menirea de a normaliza respiraţia şi de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

Faceţi o infuzie de vâsc. Vâscul este o plantă care ajută la oprirea sughiţului. Puneţi 3-4 linguriţe de vâsc mărunţit la 250 ml de apă rece şi lăsaţi la macerat timp de 7-8 ore.

Strecuraţi, apoi îndulciţi cu puţină miere şi apoi beţi câte 2-3 căni de ceai călduţ în cazul în care aveţi o criză de sughiţ. Dacă aveţi crize care se repetă, atunci beţi zilnic, de 3 ori pe zi, câte un pahar de apă rece în care aţi pus un vârf de cuţit de pulbere de vâsc.

Preparaţi un ceai de scorţişoară. Beţi o cană de infuzie de scorţişoară pisată. Puneţi un vârf de cuţit de scorţişoară la o cană de apă şi lăsaţi să stea 5 minute, după care consumaţi.

Puteţi sughiţa chiar şi 20 de minute

Sughiţul reprezintă înghiţirea involuntară de aer care provoacă un zgomot necontrolat la fiecare respiraţie.

Sughiţul este cauzat de spasmele repetate ale muşchiului diafragm, cel care separă abdomenul de torace. Cu toate că sughiţul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stânjenitor, el nu trebuie să vă îngrijoreze.

În mod normal, o repriză de sughiţ durează maxim 20 de minute, doar în cazuri foarte rare această problemă poate deveni serioasă.