Soluţii din natură împotriva halenei
Înainte de toate, asigură-te că periezi corect dinţii, limba şi obrajii pentru a îndepărta toxinele rămase în gură. Apoi trebuie să mergi la medicul stomatolog pentru a-ţi trata cariile, gingivitele, abcesele dentare, pentru că toate acestea sunt „vinovate“ de respiraţia „grea“. În plus, şi bolile legate de sinusuri pot favoriza apariţia halenei. De aceea este bine să tratezi întâi infecţiile din corp. Dacă halena persistă, evită alimentele precum usturoiul, prazul, ceapa, carnea, şi nu uita că alcoolul şi tutunul sunt cele mai comune cauze ale respiraţiei fetide. Fă un plan de atac împotriva mirosului greu din gură, dar nu uita esenţialul: periajul dinţilor cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pentru a îndepărta resturile alimentare. Nu te păcăli cu guma de mestecat! Nu este la fel de eficientă precum periuţa şi pasta de dinţi. Alege fructele! În special merele. Un singur fruct este necesar pentru a-ţi curăţa gura de toxine. Lămâile te pot ajuta şi ele să scapi, temporar, de halenă. Cu zeama lor poţi face gargară şi, în scurt timp, respiraţia ta se va împrospăta. Remedii de urgenţă, din natură Mestecă frunze de mentă! Gustul lor plăcut acoperă halena, însă nu pentru mult timp. O altă soluţie de moment este să mănânci câteva seminţe de floarea-soarelui sau frunze de pătrunjel. Cuişoarele sunt şi ele bune atunci când vrei să scapi rapid de respiraţia urât mirositoare. Nucul
Este un combatant de încredere în lupta cu halena. Poţi face un decoct din 3 linguri de frunze uscate şi pisate la o cană de 250 ml cu apă. Se lasă la fiert timp de 5 minute şi apoi se strecoară. De câteva ori pe zi şi seara la culcare este bine să faci gargară cu acest amestec.
Se face un decoct din 1-2 linguri de pulbere plantă la o cană de 250 ml cu apă. Se fierbe totul timp de 5-10 minute şi apoi se lasă acoperit încă 15 minute. După fiecare masă, îţi poţi clăti gura cu acest ceai.
Dintr-o lingură de frunze mărunţite la o cană de 250 ml cu apă se face un decoct. Amestecul se fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Clăteşte-ţi gura după fiecare masă şi respiraţia ta va fi „fresh“.
Fă o infuzie din izmă - frunze (20 g), pătrunjel - frunze (20 g), roiniţă - frunze (20 g) şi ienupăr - fructe (20 g). O lingură de amestec este necesară pentru 250 de ml de apă clocotită. După 15 minute se strecoară. Fă gargară cu acest ceai după fiecare masă!