Salvia ┼či mu┼če┼úelul, de ajutor ├«n bolile femeie┼čti

1 2 jpg jpeg

Aloe vera, pentru m─âmicile care al─âpteaz─â

├Än primele zile de al─âptare, pentru a evita leziunile mameloanelor dup─â ce copilul a supt, acestea trebuie sp─âlate cu ceaiuri din plante medicinale cu efect calmant ┼či antimicrobian, precum: lum├ón─âric─â, mur, mu┼če┼úel, m─ârul-lupului, plop negru.

Dac─â necazul s-a produs, aloe vera este foarte util─â prin efectele sale antiseptice, emoliente ┼či cicatrizante. Se folose┼čte gelul de aloe ob┼úinut prin t─âierea unei frunze. Se ung mameloanele cu acest suc, iar deasupra se aplic─â un pansament steril. La fel se poate folosi ┼či pulberea de aloe, care se prepar─â din planta uscat─â ┼či m─âcinat─â ├«n r├ó┼čni┼úa de cafea.

Când ai anexită, zmeurul este soluţia

Printre cele mai bune remedii ├«n cazul anexitei se num─âr─â preparatele de zmeur: infuzia ┼či pulberea din frunze. Acestea au efecte dezinfectante, calmante ┼či depurative foarte puternice. Infuzia se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de plant─â m─ârun┼úit─â ┼či o can─â cu ap─â clocotit─â. Zilnic, se consum─â c├óte dou─â c─âni cu infuzie.Tratamentul cu pulbere dureaz─â 28 de zile ┼či regleaz─â, ├«n acela┼či timp, ┼či ciclul menstrual.

Mu┼če┼úelul te scap─â de infec┼úiile vaginale

Este un fapt dovedit c─â florile de mu┼če┼úel ├«mpiedic─â ├«nmul┼úirea bacteriilor ┼či ciupercilor. Intern, infuziile de mu┼če┼úel sunt un remediu eficient pentru scurgerile de origine bacterian─â sau pentru infec┼úiile micotice acute ale vaginului.

Inflama┼úiile ┼či m├ónc─ârimile vaginului, cauzate de aceste infec┼úii, se trateaz─â prin tampon─âri vaginale cu ulei de mu┼če┼úel (patru pic─âturi) amestecat cu iaurt (dou─â linguri.) B─âile de ┼čezut cu decoct de echinacea (preparat din patru linguri de plant─â fiart─â ├«ntr-un litru de ap─â, timp de 5 minute) sunt tratamente locale cu efecte antibiotice ┼či de calmare a m├ónc─ârimilor cauzate de infec┼úii micotice.

Salvia tratează lactaţia în exces

Infuzia de salvie este ├«ntrebuin┼úat─â cu succes ├«ntr-o serie de afec┼úiuni femeie┼čti, datorit─â efectelor sale antiinflamatoare ┼či antibacteriene. Exist─â femei care, dup─â na┼čtere ┼či dup─â al─âptat, se pl├óng de o secre┼úie lactat─â abundent─â.

Pentru a sc─âdea secre┼úia de lapte ├«n exces se recomand─â consumul de infuzie de salvie. Aceasta se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de plant─â uscat─â ┼či o can─â cu ap─â clocotit─â. Se infuzeaz─â 15 minute ┼či se bea. Se consum─â c├óte trei c─âni pe zi.

Cre┼úi┼čoara combate sterilitatea

Florile cre┼úi┼čoarei sunt folosite de mult─â vreme ca cicatrizant, antiinflamator ┼či ca tonic uterin, care regleaz─â sistemul hormonal. Infuzia se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de plant─â m─ârun┼úit─â ┼či o can─â cu 250 ml de ap─â clocotit─â.

Frecvent, se folose┼čte terapia cu tinctur─â de cre┼úi┼čoar─â, foarte eficient─â ├«n tratamentul sterilit─â┼úii feminine ┼či ├«n tulbur─ârile de pubertate. Se administreaz─â c├óte trei linguri┼úe pe zi, diluate ├«n 100 ml de ap─â, cu 15 minute ├«naintea meselor principale.

Remedii pentru dismenoree

Foarte multe femei sunt chinuite lunar de dismenoree, definit─â ca un ansamblu de tulbur─âri ce preced ┼či ├«nso┼úesc perioada menstrual─â; dar lucerna poate reduce aceste nepl─âceri. Extractul natural de lucern─â ac┼úioneaz─â preventiv ├«mpotriva hemoragiilor interne ┼či ajut─â la coagularea s├óngelui.

Pentru ameliorarea simptomelor premenstruale ┼či calmarea durerilor se recomand─â un consum de trei c─âni cu infuzie de lucern─â pe zi. Se pun dou─â linguri┼úe cu frunze uscate la o can─â clocotit─â cu ap─â, se infuzeaz─â zece minute, apoi se strecoar─â. Tratamentul dureaz─â cinci-┼čase zile.

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Dr. Eugen Giurgiu doctor ├«n biochimie cu competen┼úe ├«n fitoterapie ┼či ├«n nutri┼úie

Pentru afec┼úiunile ovarelor se pot folosi intern ┼či extern o serie de plante medicinale precum: dafinul, feriga, ghimbirul, m─ârarul, meiul-p─âs─âresc, roini┼úa, ov─âzul, salcia, ┼úelina ┼či zmeurul.

Intern se folosesc infuziile bogate ├«n minerale ┼či ├«n hormoni naturali, care ajut─â la reglarea activit─â┼úii ovarelor ┼či la calmarea durerilor. Extern, se folosesc cataplasmele calde, preparate dintr-o astfel de plant─â. Aplicate pe zonele dureroase, acestea ajut─â la refacerea circula┼úiei la nivelul abdomenului.