N-ai energie? Încearcă o cură cu orz!
Mlădiţele de orz conţin hormoni naturali şi clorofilă, recunoscute pentru faptul că dau vitalitate organismului. Aşa că, dacă vrei să ai o imunitate de fier, apelează cu încredere la sucul de orz! El regenerează şi curăţă organismul de toxine.
Bună împotriva anemiei
Dintre toate mlădiţele verzi de cereale care apar primăvara, cele ale orzului s-au dovedit a fi cele mai active în curele de regenerare. Ele sunt bogate în vitamine, în minerale şi în enzime, de care avem nevoie pentru a fi energici. Cura se ţine cu suc de orz verde, recunoscut pentru faptul că nu are contraindicaţii. De asemenea, orzul are efecte uimitoare şi în tratamentul anemiei, datorită puterii acestuia de a îmbunătăţi asimilarea elementelor nutritive de către organism.
Tratează boli grave
Afecţiunile stomacului, problemele cu tensiunea arterială şi bolile de piele se pot preveni şi chiar ameliora prin cura cu orz verde. Aceasta şi-a dovedit eficienţa şi în tratarea unor boli mai grave, cum ar fi diabetul, problemele oculare, astmul, colita şi insuficienţa renală. În combinaţie cu suc de sfeclă roşie şi de morcov, în părţi egale, sucul de orz verde este un leac eficient împotriva hemoroizilor şi a varicelor.
Cum prepari sucul
Sucul de orz se obţine prin mai multe metode. Poţi să mărunţeşti mlădiţele de orz în maşina de tocat carne, după care storci pasta obţinută în tifon, strângând sucul într-un pahar. La fel, mănunchiurile compacte de fire de orz le pui în storcătorul de fructe sau le mixezi în blender. Sucul trebuie consumat imediat şi nu se ţine la frigider mai mult de şase ore, altminteri îşi pierde proprietăţile. Dacă nu-ţi place gustul, îl poţi dilua cu suc de fructe proaspăt stoarse sau cu apă, punând o parte suc de orz şi două părţi de lichid. Poţi bea câte un pahar cu suc diluat dimineaţa, pe stomacul gol, şi apoi peste zi, înainte de fiecare masă.
Poţi cultiva orz acasă
Deoarece mlădiţele de orz verde se găsesc în natură o perioadă scurtă de timp, le poţi cultiva la tine acasă, în ghiveci. Ai nevoie de câteva seminţe, pe care le găseşti în comerţ, de un sol fertil şi de câteva ghivece încăpătoare. Înmoaie seminţele de orz în apă la temperatura camerei, timp de o zi, apoi plantează-le şi udă-le zilnic. În maximum două săptămâni, când mlădiţele au ajuns de 15-20 cm, sunt numai bune pentru prepararea sucului.
Cât durează cura
Când vrei să tratezi boli şi afecţiuni mai grave, precum cele enumerate, trebuie să te angajezi într-o cură de lungă durată, de minimum o lună de zile. Dacă doreşti să capeţi un plus de tonus şi să te menţii în formă, este suficient să urmezi cura cu suc de orz verde timp de două săptămâni.