N-ai energie? Încearcă o cură cu orz!

1 2 jpg jpeg

Ml─âdi┼úele de orz con┼úin hormoni naturali ┼či clorofil─â, recunoscute pentru faptul c─â dau vitalitate organismului. A┼ča c─â, dac─â vrei s─â ai o imunitate de fier, apeleaz─â cu ├«ncredere la sucul de orz! El regenereaz─â ┼či cur─â┼ú─â organismul de toxine.

Bună împotriva anemiei

Dintre toate ml─âdi┼úele verzi de cereale care apar prim─âvara, cele ale orzului s-au dovedit a fi cele mai active ├«n curele de regenerare. Ele sunt bogate ├«n vitamine, ├«n minerale ┼či ├«n enzime, de care avem nevoie pentru a fi energici. Cura se ┼úine cu suc de orz verde, recunoscut pentru faptul c─â nu are contraindica┼úii. De asemenea, orzul are efecte uimitoare ┼či ├«n tratamentul anemiei, datorit─â puterii acestuia de a ├«mbun─ât─â┼úi asimilarea elementelor nutritive de c─âtre organism.

Trateaz─â boli grave

Afec┼úiunile stomacului, problemele cu tensiunea arterial─â ┼či bolile de piele se pot preveni ┼či chiar ameliora prin cura cu orz verde. Aceasta ┼či-a dovedit eficien┼úa ┼či ├«n tratarea unor boli mai grave, cum ar fi diabetul, problemele oculare, astmul, colita ┼či insuficien┼úa renal─â. ├Än combina┼úie cu suc de sfecl─â ro┼čie ┼či de morcov, ├«n p─âr┼úi egale, sucul de orz verde este un leac eficient ├«mpotriva hemoroizilor ┼či a varicelor.

Cum prepari sucul

Sucul de orz se ob┼úine prin mai multe metode. Po┼úi s─â m─ârun┼úe┼čti ml─âdi┼úele de orz ├«n ma┼čina de tocat carne, dup─â care storci pasta ob┼úinut─â ├«n tifon, str├óng├ónd sucul ├«ntr-un pahar. La fel, m─ânunchiurile compacte de fire de orz le pui ├«n storc─âtorul de fructe sau le mixezi ├«n blender. Sucul trebuie consumat imediat ┼či nu se ┼úine la frigider mai mult de ┼čase ore, altminteri ├«┼či pierde propriet─â┼úile. Dac─â nu-┼úi place gustul, ├«l po┼úi dilua cu suc de fructe proasp─ât stoarse sau cu ap─â, pun├ónd o parte suc de orz ┼či dou─â p─âr┼úi de lichid. Po┼úi bea c├óte un pahar cu suc diluat diminea┼úa, pe stomacul gol, ┼či apoi peste zi, ├«nainte de fiecare mas─â.

Poţi cultiva orz acasă

Deoarece ml─âdi┼úele de orz verde se g─âsesc ├«n natur─â o perioad─â scurt─â de timp, le po┼úi cultiva la tine acas─â, ├«n ghiveci. Ai nevoie de c├óteva semin┼úe, pe care le g─âse┼čti ├«n comer┼ú, de un sol fertil ┼či de c├óteva ghivece ├«nc─âp─âtoare. ├Änmoaie semin┼úele de orz ├«n ap─â la temperatura camerei, timp de o zi, apoi planteaz─â-le ┼či ud─â-le zilnic. ├Än maximum dou─â s─âpt─âm├óni, c├ónd ml─âdi┼úele au ajuns de 15-20 cm, sunt numai bune pentru prepararea sucului.

Cât durează cura

C├ónd vrei s─â tratezi boli ┼či afec┼úiuni mai grave, precum cele enumerate, trebuie s─â te angajezi ├«ntr-o cur─â de lung─â durat─â, de minimum o lun─â de zile. Dac─â dore┼čti s─â cape┼úi un plus de tonus ┼či s─â te men┼úii ├«n form─â, este suficient s─â urmezi cura cu suc de orz verde timp de dou─â s─âpt─âm├óni.