Desfundă-ţi nasul cu hrean

1 2 jpg jpeg

Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt plantele care ne tratează de simptomele de gripă şi răceală.

3 remedii pentru nas

Senzaţia că îţi lipseşte aerul sau de uscăciune a mucoasei nasului este întâlnită frecvent în viroze, sinuzite, rinite alergice. Iată ce e recomandat:

Rădăcina de hrean. Se rade 1 linguriţă de rădăcină, peste care se toarnă o jumătate de linguriţă de oţet de mere şi 1 g de sare, se pune într-un recipient, se lasă acoperit 30 de minute, se consumă toată cantitatea o dată pe zi. Se ţine această cură 10 zile pe lună

Ulei de eucalipt. Într-un recipient se pune apă clocotită, în care se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile

Rozmarin. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de frunze la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se beau 3 căni pe zi, 10-12 zile pe lună. Se pot face şi spălături nazale cu infuzia astfel obţinută.

Spanac pentru durerea de cap

Migrenele sau durerile de cap apar cel mai frecvent în afecţiuni precum sinuzitele, virozele sau rinitele. Se pot trata prin acupunctură, reflexoterapie, tratament homeopatic tratament fitoterapeutic.

Beţi 100 ml suc de spanac, 5 zile pe lună.

Masaţi fruntea cu ulei de sunătoare.

Preparaţi un amestec din oţet de ventrilică şi de mere. 100 g de ventrilică şi 500 ml oţet de mere, se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunţesc, se pun într-un recipient împreună cu oţetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de două ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese îmbibate cu acest oţet, de 3-4 ori pe zi, şi se lasă 7-10 minute.

Extract de mlădiţă de arin alb. Se beau câte 50 de picături dimineaţa, după masă, timp de 21 zile; se face pauză 10 zile. Se poate relua de 3 ori.

Tusea convulsivă trece cu chimen

Această tuse e spontană, caracterizată printr-o succesiune de episoade expiratorii întrerupte de inspiraţii profunde. E zgomotoasă, şuierătoare. Apare în bronşite, laringite.

Amestec de plante. Se prepară o infuzie din fenicul şi chimen – în părţi egale. O linguriţă de amestec la 250 ml de lapte clocotit. Se infuzează 2-3 minute; se beau 2-3 căni pe zi, dimineaţa, cu înghiţituri mici, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate repeta la nevoie.

Tei, iarbă mare şi pătlagină. Se prepară o infuzie din iarbă-mare, tei, pătlagină, chimen, în părţi egale. Se pune o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se beau 3 căni pe zi dimineaţa, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile.

Sirop de hrean. 200 g hrean ras se amestecă cu 250 g de miere polifloră, se lasă 3 zile la macerat, după care începe să se consume câte 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile.