Desfundă-ţi nasul cu hrean

1 2 jpg jpeg

Specialistul Click!, dr. Cristina B─âl─ânescu, ne spune care sunt plantele care ne trateaz─â de simptomele de grip─â ┼či r─âceal─â.

3 remedii pentru nas

Senza┼úia c─â ├«┼úi lipse┼čte aerul sau de usc─âciune a mucoasei nasului este ├«nt├ólnit─â frecvent ├«n viroze, sinuzite, rinite alergice. Iat─â ce e recomandat:

R─âd─âcina de hrean. Se rade 1 linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â, peste care se toarn─â o jum─âtate de linguri┼ú─â de o┼úet de mere ┼či 1 g de sare, se pune ├«ntr-un recipient, se las─â acoperit 30 de minute, se consum─â toat─â cantitatea o dat─â pe zi. Se ┼úine aceast─â cur─â 10 zile pe lun─â

Ulei de eucalipt. Într-un recipient se pune apă clocotită, în care se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile

Rozmarin. Se prepar─â o infuzie din 1 linguri┼ú─â de frunze la 200 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 5 minute, se beau 3 c─âni pe zi, 10-12 zile pe lun─â. Se pot face ┼či sp─âl─âturi nazale cu infuzia astfel ob┼úinut─â.

Spanac pentru durerea de cap

Migrenele sau durerile de cap apar cel mai frecvent în afecţiuni precum sinuzitele, virozele sau rinitele. Se pot trata prin acupunctură, reflexoterapie, tratament homeopatic tratament fitoterapeutic.

Beţi 100 ml suc de spanac, 5 zile pe lună.

Masaţi fruntea cu ulei de sunătoare.

Prepara┼úi un amestec din o┼úet de ventrilic─â ┼či de mere. 100 g de ventrilic─â ┼či 500 ml o┼úet de mere, se recolteaz─â v├órfurile ├«nflorite ale plantei, se m─ârun┼úesc, se pun ├«ntr-un recipient ├«mpreun─â cu o┼úetul, se las─â la macerat timp de 14 zile, amestec├óndu-se de dou─â ori pe zi, se filtreaz─â. Se pun pe frunte comprese ├«mbibate cu acest o┼úet, de 3-4 ori pe zi, ┼či se las─â 7-10 minute.

Extract de mlădiţă de arin alb. Se beau câte 50 de picături dimineaţa, după masă, timp de 21 zile; se face pauză 10 zile. Se poate relua de 3 ori.

Tusea convulsiv─â trece cu chimen

Aceast─â tuse e spontan─â, caracterizat─â printr-o succesiune de episoade expiratorii ├«ntrerupte de inspira┼úii profunde. E zgomotoas─â, ┼čuier─âtoare. Apare ├«n bron┼čite, laringite.

Amestec de plante. Se prepar─â o infuzie din fenicul ┼či chimen ÔÇô ├«n p─âr┼úi egale. O linguri┼ú─â de amestec la 250 ml de lapte clocotit. Se infuzeaz─â 2-3 minute; se beau 2-3 c─âni pe zi, diminea┼úa, cu ├«nghi┼úituri mici, timp de 20 de zile, cu pauz─â 10 zile ┼či se poate repeta la nevoie.

Tei, iarb─â mare ┼či p─âtlagin─â. Se prepar─â o infuzie din iarb─â-mare, tei, p─âtlagin─â, chimen, ├«n p─âr┼úi egale. Se pune o linguri┼ú─â de amestec la 250 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 5 minute, se beau 3 c─âni pe zi diminea┼úa, timp de 20 de zile, cu pauz─â 10 zile.

Sirop de hrean. 200 g hrean ras se amestecă cu 250 g de miere polifloră, se lasă 3 zile la macerat, după care începe să se consume câte 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile.