Aceste remedii naturale sunt benefice pentru astmatici

1 2 jpg jpeg

Medicina alopată prevede folosirea unui inhalator cu o substanţă prescrisă pentru crizele de astm. Bolnavii de astm trebuie să îl folosească cu încredere şi să nu se abată de la recomandările medicului. Dar, ceea ce pot face în plus pentru o respiraţie cât mai bună, este să încerce câteva remedii naturiste pentru boala lor. Iată deci remedii naturiste pentru bolnavii de astm.

Cafeaua

Bolnavii de astm ar trebui să ştie că crizele de astm este bine să fie depăşite cu cât mai mult calm posibil. Panica agravează simptomele. O cană de cafea sau ceva care conţine cofeină este un remediu excelent în cazurile de urgenţă. Cofeina este înrudită cu teofilina, substanţa prescrisă pentru astmatici, substanţă ce are rol de eliberarea căilor respiratorii.

Ginkgo-biloba

Suplimentele naturale pot ajuta foarte mult bolnavii de astm. Suplimentele care conţin ginkgo ameliorează simptomele. Un studiu recent a arătat că această plantă interferează cu o proteină din sânge, care contribuie la spasmul căilor respiratorii. Suplimentele care conţin ginkgo-biloba pot fi de ajutor, medicina tradiţională chinezească apreciază foarte mult această plantă.

Suplimentele cu magneziu fac bine, multe cercetări au arătat că acesta relaxează căile respiratorii. O doză de 270 mg pe zi pentru femei şi 300 mg pentru bărbaţi este suficient.

Uleiul de primulă

Este un alt remediu naturist excelent pentru bolnavii de astm. Acest ulei este extrem de bogat în acid gama-linoleic (AGL), care este transformat de organism în substanţe antiinflamatorii. Se iau 1000 mg de trei ori pe zi în timpul mesei.

Turmericul

Un alt remediu naturist pentru bolnavii cu astm este tratamentul cu un condiment indian – turmericul. Acesta este un antiinflamator foarte puternic, stopând eliberarea substanţelor asemănătoare hormonilor care sunt implicate în inflamaţie. Se pot lua capsule cu turmeric sau tinctură de turmeric din magazinele naturiste. Dar pudra de turmeric poate fi consumată într-o cane de lapte cald de trei ori pe zi.

Acizii graşi Omega-3

Un remediu cu acizi graşi Omega 3, care se găsesc în peşte gras, precum somon, ton, macrou, poate fi extrem de eficient. Aceştia acţionează la fel cu o clasă de medicamente pentru astm, denumită inhibatori pentru leucotriene. Medicamentele din această clasă au rolul de a stopa acţiunea compuşilor care determină apariţia inflamaţiilor în căile respiratorii. Se iau 6 capsule de 1000 de mg de ulei de peşte pe zi. Este bine să cereţi sfatul medicului dacă luaţi un tratament medicamentos cu rol anticoagulant.

Bioflavonoidele

Remediu cu bioflavonoide, compuşii care dau culoarea fructelor şi legumelor. Aceştia sunt puternici antiinflamatori şi antialergici. Quercetina, una dintre cele mai cunoscute bioflavonoide, inhibă eliberarea de histamină. Se iau 500 de mg de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.

Sfat

Bolnavii de astm nu trebuie să fumeze şi nici să stea în preajma fumătorilor. Fumul irită căile respiratorii. Să nu stea în preajma sobelor sau şemineului. Să nu inspire direct aer foarte rece. Mare atenţie la lucrurile ce pot declanşa o criză, precum parfumuri puternice, alimente foarte parfumate sau orice are un miros strident.