5 motive ca să bei mereu kefir
Obţinut din lapte fermentat, kefirul poate trata probleme de sănătate, de la afecţiuni digestive până la boli infecţioase, precum tuberculoza. Specialiştii site-ului healthmad.com ne dezvăluie câteva dintre “minunile” pe care kefirul le face pentru organism:
E util persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Kefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice. Astfel, persoanele afectate se pot bucura de acest produs lactat.
Stimulează sistemul imunitar. E eficient pentru modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care pătrund în organism.
E bogat în vitamine. Kefirul e o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la reglarea funcţionării tuturor organelor interne.
Ajută funcţia digestivă. Kefirul e o sursă importantă de microorganisme sănătoase, cunoscute sub denumirea de probiotice, care pot ajuta la păstrarea funcţiei digestive în parametri normali. Aceasta poate fi de ajutor în tratamentul diareei, poate reduce flatulenţa şi reglează digestia. Folosit în timpul tratamentului cu antibiotice, poate ajuta la refacerea florei intestinale şi poate scădea riscul de diaree.
Previne cancerul de sân. Un studiu publicat în “Journal of Medicinal Foods”, în anul 2007, spune despre kefir că poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase de la sân.