Cum controlezi astmul cu remedii naturale

1 tratarea infectiei urinare jpg jpeg

Pe lângă tratamentul clasic recomandat de medic, pentru controlul simptomelor astmului pot fi încercate şi câteva remedii naturale.

Bea apă caldă cu miere

Antibiotic, antiseptic şi antiinflamator natural, mierea este de folos în probleme respiratorii, inclusiv în astm. De 3 ori pe zi, bea câte 1 pahar cu apă călduţă în care ai amestecat 1 linguriţă de miere. Pentru a potenţa efectul, pe lângă miere poţi amesteca în pahar şi o jumătate de linguriţă de ghimbir pudră. Remediul nu este indicat diabeticilor.

Respiră aer sărat pentru controlul astmului

O metodă bună pentru descongestionarea căilor respiratorii şi reducerea mucozităţilor este o plimbare în salină. Aerul sărat din mină este încărcat cu aerosoli, care ajută suferinzii de astm să respire mai uşor. Dacă nu poţi vizita o salină, încearcă acasă un remediu cu sare. Amestecă o jumătate de linguriţă de sare bio cu un praf de bicarbonat într-un pahar cu apă şi curăţă-ţi fosele nazale cu acest lichid.

Apelează la isop şi busuioc de câmp

Dacă eşti o persoană căreia îi place să savureze un ceai zilnic sau de mai multe ori pe zi, îţi va veni uşor să încerci o infuzie care contribuie la uşurarea simptomelor astmului. Pentru a face un ceai de isop, ai nevoie de 1 lingură de flori uscate şi mărunţite, pe care le găseşti în magazinele naturiste, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Acoperi vasul 10-15 minute, apoi strecori şi bei cu înghiţituri mici. Poţi bea cel mult 3 căni de-a lungul unei zile.

O altă soluţie naturală pentru astm este busuiocul de câmp sub formă de tinctură. O parte busuioc de câmp uscat şi mărunţit şi 5 părţi de alcool alimentar de 70° se pun într-un recipient care se închide ermetic. Amestecul se ţine la temperatura camerei 15 zile, agitând zilnic vasul. La finalul perioadei, se strecoară lichidul şi se depozitează la rece într-o sticlă cu dop. Se ia câte 1 linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi.

Infuzia de chimen combinată cu uleiul volatil de chimen pot fi utile în tratamentul astmului. Pe lângă efectul antispastic, planta are şi un efect expectorant (ajută la eliminarea secreţiilor în exces din căile respiratorii), antiinflamator şi antibiotic. De asemenea, uleiul volatil de chimen este antihistaminic, ajutând la calmarea reacţiilor alergice la nivelul aparatului respirator. Pentru prepararea infuziei ai nevoie de 1 lingură de plantă uscată peste care tormi 250 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute, după care strecori. Se pot bea 3 căni cu ceai de chimen pe zi. Din uleiul de chimen se pot administra 1-2 linguriţe pe zi.

Citeşte mai multe despre astm şi controlul simptomelor cu remedii naturale:

S-a lansat o platformă de informare pentru persoanele cu astm

Uleiul de chimen negru poate preveni atacurile de astm