Ceaiuri pentru un păr frumos
Ştiai că anumite ceaiuri pot fi folosite ca şampon sau colorant, împotriva mătreţii sau pentru creşterea mai rapidă a părului? Iată câteva ceaiuri pentru un păr frumos!
Fie că eşti fan sau nu al ceaiului ca băutură relaxantă sau terapeutică, dacă eşti în căutarea unor soluţii naturale pentru îngrijirea părului, ai putea să încerci ceaiurile de plante. Unele ajută la combaterea mătreţii, altele dau părului străluciri blonde, brune sau roşcate sau previn căderea.
Ceaiuri pentru un păr frumos: ce să foloseşti dacă eşti blondă, şatenă sau brunetă
Dacă ai părul blond sau şaten deschis, natural, nevopsit, îi poţi oferi străluciri blonde cu ajutorul decoctului de muşeţel. Pune pe foc două mâini de muşeţel într-un vas cu 1 litru de apă rece şi aşteaptă să înceapă fierberea. Lasă la foc mic 30 minute, apoi strecoară ceaiul. Stoarce în el zeama de la o lămâie şi adaugă 2 linguri de vodcă. După ce ţi-ai spălat părul cu şampon şi te-ai clătit bine cu apă, foloseşte ceaiul de muşeţel pentru ultima clătire a părului.
Pentru a reda strălucirea părului natural şaten închis sau brunet, apelează la o infuzie de cimbru, salvie, frunze de nuc sau iederă. Fierbe 2 litri de apă şi toarnă peste 100 g de frunze de nuc tocate, 1 lingură de cimbru, 1 lingură de salvie şi câteva frunze de iederă. Lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară lichidul şi foloseşte-l pentru clătirea părului. Pentru mascarea primelor fire de păr alb apărute într-un păr şaten închis sau brunet, foloseşte infuzia de salvie.
Dacă te confrunţi cu mătreaţa, înlocuieşte-ţi şamponul obişnuit cu un şampon care să conţină scoarţă de quillaia (lemn de Panama), iar pentru clătirea părului foloseşte un decoct de urzică pentru orice tip de păr sau o infuzie de rozmarin (dacă ai părul închis la culoare). Pentru decoctul de urzică, ai nevoie de 3 lingură de plantă uscată pe care o pui la fiert într-un litru de apă. Laşi să clocotească 5 minute din momentul în care începe să fiarbă, apoi opreşti focul şi acoperi vasul pentru încă 10 minute, după care strecori. Pentru infuzia de rozmarin, toarnă 1 litru de apă fierbinte peste 2 linguri de plantă uscată şi lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară. Această infuzie este utilă şi pentru prevenirea căderii părului şi favorizarea creşterii acestuia.
Printre alte ceaiuri pentru păr frumos se numără şi cel care poate fi utilizat pe post de şampon şi anume ceaiul de săpunariţă, plantă care poate fi considerată ruda naturală a săpunului şi a şamponului. Pentru a obţine un şampon neagresiv cu părul, toarnă 1 litru de apă fierbinte peste două mâini de săpunariţă, pe care o găseşti în magazinele naturiste. Laşi la infuzat 15 minute, după care strecori şi foloseşti ceaiul pentru spălarea părului.
Citeşte mai multe despre ceaiuri: