Mirosul de transpiraţie poate apărea în cel mai nepotrivit moment, fiind o problemă cu care se confruntă aproape orice persoană. O bună igienă, precum şi remediile naturale te pot ajuta să scapi de această problemă!

Persoanele care transpiră abundent, emanând un miros neplăcut, pot suferi de anumite afecţiuni endocrine.
Disfuncţiile glandei tiroide, ovarele polichistice sau tumorile ovariene ori suprarenale sunt doar câteva dintre aceste boli.
În apa de baie a cărei temperatură nu trebuie să depăşească 36° C adaugă o infuzie strecurată preparată din flori de muşeţel şi coajă de stejar. Stai în apă 20 de minute, în fiecare seară.
Infuzie de frunze de nuc
Fierbe, 30 de minute, 300 g frunze de nuc, într-un vas cu apă. După ce s-a răcit, toarnă în apa de baie. Stai în cadă 15 minute. Substanţele active din frunzele de nuc pot înlătura mirosurile neplăcute date de transpiraţie, având şi rol dezinfectant.
Ceai de mentă
Peste 1 linguriţă de frunze de mentă, toarnă 1 cană de apă clocotită. Acoperă cu un capac şi lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Bea 2 căni de ceai pe zi, nu mai mult de 12 zile.
Ceaiul este recomandat în special pentru combaterea mirosului neplăcut al transpiraţiei.
Infuzie de melisă
Toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de frunze de melisă. Lasă la infuzat 10 minute. După răcire, strecoară şi bea de 2 ori pe zi, timp de 1 lună.
Află AICI cum să scapi de respiraţia urât mirositoare!
Bine de ştiut!
Citricele au proprietăţi antiseptice care limitează dezvoltarea bacteriilor, precum şi apariţia mirosurilor. O jumătate de lămâie trecută peste zonă axilara, dar şi un parfum dulce cu aromă de mandarine, vor neutraliza mirosurile neplăcute.