Ce beneficii are sucul de soc. 5 motive să îl consumi mai des
Socul este un remediu natural folosit pentru afecţiuni respiratorii, dar şi ca adjuvant în boli cronice precum diabetul. Sucul de fructe de soc şi socata sunt remedii care merită să fie consumate în mod curent, indiferent de vârstă.
Fructele de soc au fost folosite de-a lungul timpului în alimentaţie şi în medicina naturistă, deoarece, asemenea strugurilor negri, conţin polifenoli, substanţele recunoscute pentru calităţile puternic antioxidante. Compuşii activi din fructele de soc au efect natural antidepresiv şi ne cresc rezistenţa la solicitare psihică şi fizică.
Din fructele de soc bine coapte se obţine sucul de culoare închisă, pe care îl găseşti în magazinele naturiste şi care poate fi consumat ca atare sau diluat în apă.
Combate virusul gripal
Dacă bei zilnic 15 ml de suc din fructe de soc, de 4 ori pe zi, într-o cură de 5 zile, ca adjuvant în tratamentul gripei, poţi să-ţi reduci din severitatea simptomelor şi din convalescenţă, arată cercetări recente. Efectele pozitive asupra sistemului imunitar sunt date de cantitatea ridicată de antioxidanţi şi de vitamine din sucul de fructe de soc. Datorită lor, organismul îşi reface mai repede apărarea şi îşi recuperează mai rapid capacitatea imunitară de a lupta cu infecţiile.
Scurtează răcelile
Nu doar că ne susţine organismul în lupta cu virusurile gripale, dar sucul din fructe de soc îţi este de folos şi dacă ai răcit. Acest beneficiu este conferit de conţinutul important de vitamine C şi A. Un articol recent a arătat că persoanele care consumă zilnic suc de fructe de soc când răcesc au simptome mai uşoare şi se însănătoşesc mai devreme cu 2 zile.
Ajută la controlul diabetului
Fructele de soc au efect de reglare a nivelului de insulină din corp. Mai exact, stimulează pancreasul să sporească secreţia de insulină, iar în acest mod se obţine o îmbunătăţire a nivelului glicemiei.
Diuretic natural
Dacă ai probleme cu retenţia de apă sau cu nivelul ridicat al tensiunii arteriale, sucul din fructe de soc îţi poate fi de folos. Remediul are acţiune diuretică (creşterea cantităţii de apă sau de sare excretată organism sub formă de urină).
Există dovezi care indică şi faptul că acest suc ar avea un rol laxativ şi că ar fi un remediu util pentru constipaţie.
Întârzie îmbătrânirea
Culoarea intensă a fructelor de soc arată că sunt bogate în antioxidanţi care au efect de protecţie celulară şi de întinerire din interior către exterior. Conţinutul de antioxidanţi şi de vitamine cu rol protector împotriva îmbătrânirii ajută la înlăturarea aspectului tern de la nivelul pielii. Consumul constant creşte luminozitatea tenului şi strălucirea părului.
Datorită conţinutului de antocieni şi de vitaminele A şi C, sucul de soc are efect antiinflamator. Inflamaţia s-a dovedit a fi cauza multor boli cronice, deci controlul acesteia poate însemna reducerea riscului de cancer, diabet şi de boli de inimă.