Vremea îţi pune imunitatea la încercare? Aceste remedii cresc rezistenţa la boli!

2 jpg jpeg

Folosite sub formă de infuzie, sirop, pulbere sau tinctură, plantele care cresc imunitatea îţi vin în ajutor când infecţii precum răcelile îţi dau târcoale.

Infuzia de şovârf

Frunzele de şovârf conţin ulei eteric, substanţă care face din această plantă un condiment ideal la preparatele italiene sau cu carne roşie. Pe de altă parte flavonoidele şi vitaminele A şi C îl transformă într-un combatant redutabil contra bacteriilor patogene, ciupercilor care provoacă infecţii şi paraziţilor.

Dintr-o linguriţă de frunze de sovârf uscate şi mărunţite poţi face un ceai, dacă le laşi la infuzat 15 minute cu 200 ml de apă clocotită. Ai nevoie de 2-3 căni cu infuzie de sovârf pe zi, între mese, pentru a-ţi spori imunitatea, dar şi pentru a te bucura de efectul lui expectorant.

Extrapont

Dacă te încearcă deja răceala, sunt utile inhalaţiile cu ulei esenţial de sovârf. Pui 8 picături de ulei la 4 căni cu apă fiartă. Îţi acoperi capul cu un prosop şi stai deasupa vasului 10-15 minute, pentru a inhala aburii degajaţi.

Pulbere de isop

Şi isopul conţine flavonoide, substanţe care acţionează ca antioxidante şi antibiotice. Distrug virusurile şi bacteriile patogene. De-a lungul unei zile, este indicat să bei 2 căni de infuzie preparată dintr-o linguriţă de flori uscate de isop şi o cană cu apă clocotită.

O altă variantă de a-ţi spori imunitatea cu ajutorul isopului este să iei o jumătate de linguriţă rasă de pulbere de isop pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi. Această cură poate ţine până la 2 săptămâni.

Tinctură de soc negru

În perioadele în care răcelile îţi dau de furcă, poţi să iei de 3 ori pe zi câte 30 de picături de tinctură de soc, diluate în puţină apă.

Socul negru este o sursă bună de flavonoide, stimulează imunitatea în caz de răceli repetate şi ameliorează simptomele acestora.

Citeşte şi: Cele mai bune remedii pentru imunitate

1 2 jpg jpeg

Sirop sau infuzie de cimbrişor

Cimbrişorul te ajută să faci faţă schimbărilor de vreme. Are efect antibacterian, antiviral şi expectorant, alungând tusea sâcâitoare.

Sunt de ajuns 3 linguri de sirop de cimbrişor sau 2-3 căni de ceai pe zi. Pe aceasta din urmă îl prepari dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Indiferent de varianta aleasă, ar fi ideal s-o foloseşti cu 30 de minute înainte de masă, pentru a putea acţiona mai bine.

2 jpg jpeg

Tinctură de ienupăr

Vara, creşte riscul de infecţii urinare, cistită, nefrită. Reţine că preparatele naturiste cu ienupăr stimulează imunitatea la nivelul vezicii urinare şi a rinichilor.

Este eficient şi pentru întărirea sistemului respirator. Ţine o cură o lună şi jumătate timp în care iei de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, câte o linguriţă de tinctură în amestec cu o jumătate de pahar cu apă.