Reguli de aplicare a machiajului

1 2 jpg jpeg

Curăţă riguros tenul

Nu poţi să obţii un machiaj perfect dacă nu ţi-ai curăţat bine faţă. Praful şi impurităţile trebuie îndepărtate la sfârşitul zilei, căci împiedică pielea să respire şi astfel rişti să te alegi cu iritaţii sau cu apariţia coşurilor. Aşa că, demachiază-ţi tenul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, chiar dacă te-ai machiat sau nu. Pentru asta, foloseşte un produs blând. De două ori pe săptămână, utilizează un demachiant exfoliant pentru a elimina celulele moarte de pe ten.

Hidratarea, esenţială

Înainte de a te machia, trebuie să-ţi pregăteşti bine pielea. Ideal ar fi să optezi pentru un produs hidratant cu factor de protecţie solară. Alege unul adaptat la nevoile tenului tău: uscat, mixt, uleios, matur etc. Aplică-l prin mişcări circulare pe ten, gât şi decolteu. O cremă pentru zona sensibilă de sub ochi este, de asemenea, utilă. Foloseşte-o înainte de a întinde crema de faţă. Nu uita să aştepţi 5 minute între aplicări.

Uniformizează culoarea pielii

Poţi să faci asta folosind un fond de ten. Dacă ai pielea uscată şi sensibilă, optează pentru un produs pe bază de ulei. În schimb, cel cu textura pudrată se pretează unui ten gras. Pune 2 picături de produs pe frunte şi obraji şi câte un strop pe vârful nasului şi pe bărbie. Cu un bureţel umezit, cu o pensulă specială sau cu buricele degetelor întinde culoarea pe toată faţa, prin mişcări din interior spre exterior.

Este foarte important să întinzi produsul foarte bine, pentru a nu se forma acumulări inestetice, în special în zona de sub ochi şi colţurile gurii. Tehnica de aplicare este aceeaşi, indiferent de tipul de fond de ten pe care-l foloseşti. Când ai terminat, poţi să tapotezi tenul cu degetele pentru a obţine un aspect natural.

Camuflează imperfecţiunile

Acoperă cu un corector capilarele sparte, cearcănele şi urmele lăsate de acnee. Cel verde neutralizează tenul acneeic sau cuperozic, cicatricile recente şi vasele de sânge vizibile, pe când corectorul galben estompează cercurile întunecate de sub ochi. Petele maronii le poţi ascunde cu un corector portocaliu. Foloseşte întotdeauna corectorul prin tamponare, după ce ai aplicat fond de ten.

Fixează machiajul

Pudra menţine sub control zona T (frunte, nas, bărbie), care este predispusă să strălucească din cauza sebumului şi ajută machiajul să reziste mai multă vreme. Cea compactă poate fi aplicată cu un burete, pe când cea pulbere trebuie întinsă cu o pensulă groasă. Dacă ai pielea uscată, produsul se aplică întotdeauna după fondul de ten.

2 jpg jpeg

În cazul în care tenul tău este gras, trebuie să absorbi excesul de sebum cu un şerveţel şi după aceea să te pudrezi. Ai tenul tern? Mizează pe o pudră roz. Pentru a minimiza roşeaţa pielii, foloseşte o pudră galbenă.

Arcuieşte-ţi genele

Dacă vrei să ai gene mai dese, mai curbate şi mai lungi, rimelează-te. Începe să aplici mascara de la baza genelor spre vârful lor, prin mişcări în zigzag. Înlocuieşte-ţi rimelul la fiecare 3 luni, astfel încât genele să nu capete un aspect neîngrjit.

Info

Pentru a prelungi rezistenţa machiajului, poţi să pulverizezi faţa cu apă termală.

Sprâncenele încadrează frumos faţa

Sprâncenele joacă un rol important în fizionomia feţei, de aceea, ele trebuie să aibă o formă cât mai îngrijită: să nu fie nici prea subţiri, nici prea groase ori prea arcuite. Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în calcul este nuanţa sprâncenelor. Ea trebuie să fie cât mai apropiată de culoarea părului tău. Umple golurile lăsate de firele lipsă cu un creion cu vârful rotund şi moale. Desenează linii subţiri şi scurte, în direcţia creşterii firelor de păr.

Fardul de obraz împrospătează trăsăturile

Pentru a da o pată de culoare în obraji, întinde pe pomeţi blush. Persoanelor cu tenul deschis la culoare li se potrivesc nuanţele de roz, pe când celor cu pielea măslinie tonurile de oranj şi corai. Fardul de obraz pudră este recomandat femeilor cu tenul gras sau mixt, iar cel cremă sau baton persoanelor cu pielea uscată. Indiferent de timpul de produs pentru care optezi, trebuie să-l distribui uniform, în strat cât mai fin. Dacă alegi să foloseşti blush-pudră, înainte de a-ţi contura obrajii, scutură bine pensula, pentru a îndepărta excesul de pulbere.

Colorează-ţi buzele

Începe prin a trasa conturul buzelor cu un creion de buze, definindu-le astfel forma. În felul acesta, previi şi ca rujul pe care-l foloseşti să se întindă. Mizează pe un produs care ţi se potriveşte. Dacă alegi unul închis la culoare, buzele tale vor părea mai subţiri decât sunt în realitate, pe când un ruj deschis va da impresia de buze groase. Începe să te rujezi din centrul buzelor spre extremităţi. Pentru strălucire, aplică la final luciu de buze.

Sfat

Machiază-te la fereastră. În cazul în care faci asta într-o cameră cu iluminare slabă, este posibil să te fardezi prea strident.