Ce se întâmplă când renunţăm la micul dejun!

1 2 jpg jpeg

Însă medicii trag un semnal de alarmă şi explică ce ni se întâmplă atunci când sărim peste cea mai importantă masă a zilei.

“Oamenii care sar cu regularitate peste micul dejun au probabil un mod de viaţă care în general nu este sănătos. Acest studiu dovedeşte că este un obicei dăunător, pe care oamenii pot să îl modifice într-o manieră proactivă pentru a reduce riscul de a dezvolta o maladie cardiacă”, a declarat Valentin Fuster, directorul spitalului Mount Sinai Heart.

Cercetătorii au monitorizat timp de şase ani un număr de 4.000 de angajaţi care desfăşurau activităţi de birou, locuiau în Spania şi aveau vârste medii.

25% dintre ei obişnuiau să servească un mic dejun bogat, asigurându-şi cel puţin 20% din totalul caloriilor zilnice din această masă. Însă cei mai mulţi dintre voluntari (70%) îşi asigurau prin micul dejun doar între 5% şi 20% din caloriile zilnice, iar 3% nu mâncau nimic sau aproape nimic la micul dejun.

Aceleaşi persoane au de asemenea “cea mai mare circumferinţă la nivelul taliei, un indice de masă corporală şi niveluri ale tensiunii arteriale, lipidelor şi glucozei” dintre cele mai mari.

“Cei care se eschivează de la micul dejun tind în general să piardă în greutate, dar au tendinţa, la final, de a mânca mai mult şi alimente mai puţin sănătoase pe parcursul zilei. Renunţarea la micul dejun generează dezechilibre hormonale şi alterează ritmul circadian”, a declarat Prakash Deedwania, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii California din Los Angeles.