Quinoa regleaza zaharul din sange si previne migrenele

1 2 jpg jpeg

Mentinerea unui nivel scazut de zahar in sange este cruciala pentru diabetici si foarte importanta pentru orice persoana care nu doreste sa dezvolte diabet zaharat de tip 2. Pe langa numeroasele alimente care ne cresc glicemia, exista si unele care ne ajuta sa o pastram la un nivel optim. Quinoa este unul dintre aceste alimente recomandate in dieta pacientilor cu diabet, deoarece are un indice glicemic mic. Pentru persoanele sanatoase, quinoa scade riscul de diabet si boli de inima.

Cercetatorii au aflat, in urma unui studiu desfasurat in 2016, ca aceasta psudocereala poate imbunatati starea de sanatate la nivel gastrointestinal, sustinand bacteriile bune care actioneaza in acele zone. O substanta din quinoa lupta impotriva bolii Crohn şi a colitei ulcerative (boala inflamatorie intestinala). Se recomanda ca aceasta pseudocereala sa fie gatita si consumata dupa ce a fost lasata la inmuiat in apa.

Persoanele care sufera de migrene stiu cat de tare le afecteaza acestea calitatea vietii. Riboflavina, parte a familiei de B-uri, este o vitamina care se gaseste in quinoa si care poate sa reduca si chiar sa elimine migrenele, prin imbunatatirea transportului de oxigen intre celule.

Persoanele care sufera de boala celiaca nu au voie sa manance alimente cu gluten, deoarece le afecteaza mucoasa intestinala. Glutenul se gaseste in grau, orz, ovaz, secara, insa nu si in quinoa. Aceasta este o varianta mai sanatoasa de aliment fara gluten decat orezul, porumbul sau tapioca.

Prin continutul de proteine si de aminoacizi esentiali, quinoa ajuta si la mentinerea unui sistem osos sanatos, contribuind la absorbtia calciului in oase si la dezvoltarea tesutului muscular.