VIDEO: Învinge depresia fără ajutorul unui psiholog

1 2 jpg jpeg

Îţi dai seama dacă esti în depresie dacă constaţi că nu te mai poţi bucura de lucrurile cotidiene, de evenimentele care în mod obişnuit îţi faceau plăcere.

Asta atrage o stare subiectivă proastă, de tristeţe şi se manifestă prin diminuarea mobilităţii fizice, tulburările de somn, lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate sau invers, scăderea eficienţei şi a puterii de concentrare.

Recunoaşte că ai o problemă

De cele mai multe ori bolnavii tind să nege fapul că ar avea vreo problemă, dar comportamentul lor îi dă de gol. Primul pas în rezolvarea acestei probleme este acela de a realiza că depresia este o boală gravă şi că trebuie să scapi de ea.

Evită alcoolul şi drogurile

Este posibil ca atunci când te afli într-o astfel de situaţie să consideri că viciile, cum este fumatul, consumul de alcool sau chiar drogurile sunt singurele scăpări. Nimic nu este mai greşit Alcoolul şi drogurile nu vor face altceva decât să înrăutăţească situaţia şi să te aducă într-o stare mult mai rea,şi din care îţi va fi mult mai greu să ieşi.

Stai în permanenţă alături de pesoanele dragi

Pesoanele care îţi oferă întotdeuna sprijin, dragoste, atenţie vor trebui să fie lângă tine în aceste momente. Poate îţi va părea greu să crezi, dar sunt cel mai important factor în depăşirea acestei probleme. Petrece-ti timpul cu ele şi încercaţi să faceţi activităţi care vă fac fericiţi de obicei.

Evită sursele de stres

Dacă problemele la serviciu te-au adus în această stare, atunci ar fi bine ca o perioadă să stai departe de acel loc. Ia-ţi câteva zile libere, dar asta nu înseamnă că trebuie să te izolezi şi să îţi petreci timpul închis în casă. Mergi într-o excursie. Fiind departe de lucrurile care ti-au provocat această stare îţi va fi mult mai uşor să uiţi şi să îţi pui ordine în gânduri, să realizezi care sunt lucrurile care te fac fericit.