Treburile casnice alungă nervozitatea şi depresia

1 2 jpg jpeg

Spălatul vaselor face să dispară starea de enervare

Starea de nervozitate care persistă în partea a doua a zilei poate fi combătută uşor cu o şedinţă de… spălat vase.

Cei care îşi petrec o parte a serii curăţând vasele cu meticulozitate au cu 30% mai multe şanse să-şi recâştige pacea interioară. În timp ce mâinile lucrează, poţi face şi exerciţii de respiraţie.

Curăţenia în baie te scapă de stres

Umiditatea din baie favorizează apariţia igrasiei, mucegaiului. Rezervându-ţi puţin timp pentru a curăţa faianţa, cada, chiuveta şi vasul de toaletă va combate dezvoltarea bacteriilor, dar te va salva şi de măcinarea interioară provocată de stres.

Te vei simţi ca eliberat de o povară după ce-ţi rezervi puţin timp pentru a face să strălucească totul în baie.

Făcutul patului te ajută să te concentrezi mai bine

Studiile au demonstrate că aceia care obişnuiesc să-şi facă patul dimineaţa sunt mai productivi la locul de muncă, mai energici.

Cei mai mulţi au un sentiment de împlinire când văd treaba terminată şi lucrurile din dormitor puse în ordine. Asta îi încurajează să se concentreze mai bine pentru a termina şi alte treburi de peste zi pentru a retrăi starea aceea de mulţumire.

Săditul şi udatul florilor previne depresia

Lucrul în curte, într-o grădină sau chiar şi plantarea unor flori în balcon reduce simptomele depresiei. Este rezultatul unui studiu realizat de o echipă de cercetători norvegieni.

Ei au analizat efectele activităţilor care implicat udarea sau sădirea unor plante asupra unor persoane cu diferite forme de depresie.

După 6 ore pe săptămână petrecute timp de mai multe luni în şir printre legume şi flori crescute de ei înşişi, s-a observat că starea participanţilor la studiu s-a îmbunătăţit simţitor.