Tratament pentru depresie anxioas─â

1 2 jpg jpeg

Depresia este un fenomen care apare la cei mai mul┼úi dintre oameni. Cu to┼úii ne confrunt─âm cu evenimente nepl─âcute ├«n via┼ú─â, ┼či nu de fiecare dat─â reu┼čim s─â ne echilibr─âm st─ârile emo┼úionale. A┼ča c─â, starea de triste┼úe ┼či sentimentul de neputin┼ú─â poate ├«nsemna o posibil─â depresie. ├Äns─â, unele persoane dezvolt─â o depresie moderat─â, care poate fi controlat─â, iar altele, dezvolt─â o depresie sever─â, care poate deveni o boal─â serioas─â.

Depresia este deseori ├«nt├ólnit─â ├«mpreun─â cu anxietatea, adic─â acea stare de tulburare care apare din senin, stare de ├«ngrijorare f─âr─â motive relevante. De aici s-a dezvoltat termenul de depresie anxioas─â. Simptomele bolii sunt foarte variate, apar dificult─â┼úi de aten┼úie ┼či concentrare, pierderea interesului de a face orice lucru m─ârunt, triste┼úe, pierderi ├«n greutate din cauza lipsei poftei de m├óncare, dureri fizice, vom─â, ame┼úeli, bufeuri, tahicardie, vedere ├«nce┼úo┼čat─â, transpira┼úii, stare de iritare, ├«ngrijorare continu─â.

Tratament pentru depresie anxioas─â ÔÇô femeile, mult mai afectate dec├ót b─ârba┼úii

Depresia anxioas─â afecteaz─â mai mult femeile dec├ót b─ârba┼úii, asta poate pentru c─â femeile sunt mult mai deschise spre a-┼či recunoa┼čte neputin┼úele, iar b─ârba┼úii tind s─â ├«┼či ascund─â depresiile prin tot felul de dependen┼úe, de la jocuri de noroc la alcool, droguri ┼či pornografie.

Cele mai multe persoane care sufer─â de depresie anxioas─â se izoleaz─â ┼či ├«┼či pl├óng de mil─â. Au tendin┼úa de a se v─âieta prietenilor, de aceea, de cele mai multe ori, astfel de persoane ajung singure. Lipsa activit─â┼úilor sociale, de recreere ┼či al─âturi de cei dragi sunt alte semne ale celor care sufer─â de depresie anxioas─â. Frica de a ie┼či ├«n lume sau de a dep─â┼či grani┼úele zonei de confort sunt alte semne.

Tratamentul pentru aceast─â suferin┼ú─â ├«ncepe o dat─â cu realizarea problemelor din ce ├«n ce mai grave. Dorin┼úa de ajutor ┼či de a ie┼či din aceast─â stare este foarte bun─â, deoarece aduce mari ┼čanse de vindecare. Deschiderea spre activit─â┼úi noi, cunoa┼čterea altor oameni ┼či tratarea bolii sunt lucruri ce motiveaz─â profund schimbarea. Psihoterapia vine ├«n ajutorul vindec─ârii depresiei, deoarece ofer─â ocazia ca persoana depresiv─â s─â descopere, al─âturi de terapeut, comportamentele ┼či stilul de g├óndire care cauzeaz─â ┼či men┼úin starea de depresie.

Tratament pentru depresie anxioas─â ÔÇô psihoterapia, un ├«nceput bun ├«n lupta contra depresiei

Solu┼úiile vor fi g─âsite cu ajutorul psihoterapiei, iar persoanele depresive au ┼čanse de a ├«nv─â┼úa s─â gestioneze g├óndurile ┼či comportamentele care duc ├«ncet ┼či sigur la starea de depresie anxioas─â. Psihoterapia trebuie combinat─â cu activit─â┼úi sportive, care ajut─â la eliminarea hormonului fericirii, cu activit─â┼úi sociale, dintre care cele mai bune ar fi cele de ajutorare, de caritate. Sentimentul de a ajuta pe altcineva, de a fi util, de a face milostenie ajut─â enorm persoanele depresive s─â ├«┼či dep─â┼čeasc─â fricile ┼či g├óndurile negative. A ajuta f─âr─â a cere ceva ├«n schimb este un sentiment care elibereaz─â substan┼úe care ne fac mai ferici┼úi.

├Än timpul tratamentului psihoterapeutic nu ar strica plimb─ârile ├«n aer liber ┼či alte activit─â┼úi noi. S-a demonstrat c─â arta poate fi un ajutor excelent pentru st─ârile depresive, a┼čadar poate descoperi o pasiune ascuns─â. Cititul, muzica clasic─â, relaxarea, medita┼úia ┼či rug─âciunea sunt alte metode de a ajuta ├«n lupta contra depresiei anxioase.

Foarte important c├ónd urmezi un tratament ├«mpotriva depresiei anxioase este s─â g─âse┼čti un suport, un sprijin. Poate fi un grup de suport, un amic, o rud─â sau o comunitate religioas─â. Nu este de preferat s─â ├«ncepi o rela┼úie amoroas─â ├«n astfel de perioade, c─âci este posibil ca aceasta s─â strice mai mult dec├ót s─â repare.

Tratament pentru depresie anxioas─â ÔÇô mi┼čcare, alimenta┼úia ┼či via┼úa spiritual─â ajut─â ├«n tratarea bolii

Depresia anxioas─â, asociat─â deseori cu lipsa poftei de m├óncare necesit─â neap─ârat ├«nceperea unei alimenta┼úii s─ân─âtoase. Pentru aceasta, natura pune la dispozi┼úie multe alternative la renumitele antidepresive. Sucurile din fructe ┼či legume proaspete, precum portocale, mere, struguri, ┼úelin─â, spanac, morcovi ┼či altele sunt excelente energizante la micul dejun. Iubitorii de ceaiuri trebuie s─â ┼čtie c─â sun─âtoarea este una dintre cele mai renumite plante medicinale pentru lupta cu depresiile, st─ârile de nervozitate, st─âri de oboseal─â ┼či isterie.

Cura cu l─âpti┼čor de matc─â ┼či polen este una dintre cele mai recomandate ├«n st─ârile depresive, mai ales la femeile care au deficit de hormoni estrogeni. Mierea nu trebuie s─â lipseasc─â nici ea din dieta s─ân─âtoas─â. Se ├«nlocuie┼čte mierea cu orice dulce preferat. De asemenea, nucile, semin┼úele crude, fructele uscate ┼či alimentele bogate ├«n omega 3 (foarte bun este uleiul de in) sunt foarte bune ├«n perioadele de depresie.

├Än plus, mini-vacan┼úele la munte sau ├«ntr-o zon─â lini┼čtit─â sunt o alt─â surs─â de a trece mai repede peste depresie. Lumina soarelui ┼či mersul descul┼ú fac minuni, ├«n ┼ú─ârile nordice expunerea la razele solare este considerat─â un tratament eficient ├«n lupta cu depresia. ├Än credin┼úa cre┼čtin-ortodox─â, spovedania ┼či rug─âciunea sunt dou─â dintre cele mai bune tratamente ├«mpotriva afec┼úiunilor nervoase ┼či emo┼úionale.