Cum tratezi depresia de vară

2 jpg jpeg

Depresia de vară, este o problemă ce nu ar trebuie ignorată. Conform specialiştilor 70% dintre persoanele afectate de această boală sunt femeile. Apare mai ales în jurul vârstei de 30 de ani.

Simptomele depresiei de vară

Printre simptomele obişnuite se numără oboseala accentuată, iritabilitatea, tristeţea, scăderea libidoului şi tulburările de somn.

Indiferent de anotimpul în care apare depresia, aceasta accentuează scăderea poftei de mâncare ce poate avea consecinţe nefaste asupra organismului tău.

Dacă te confrunţi cu momente în care te simţi trist, fără a avea aparent un motiv serios, şi această stare persistă mai multe zile la rând, atunci este momentul să ie măsuri. Este posibil să te confrunţi cu depresia de vară.

Vara, accentul cade pe aspectul fizic

Chiar dacă ai ţinut tot soiul de diete, faci sport constant şi tot nu eşti mulţumit de aspectul tău fizic, nu te panica. Fiecare defect al nostru este o calitate în ochii cui trebuie. Important este să fii sănătos şi să poţi să te bucuri de momentele frumoase ale vieţii.

Nu te mai compara cu oamenii din jurul tău, pentru că fiecare om este diferit şi unic în felul său.

Scăderea stimei de sine este unul din motivele favorizante ale apariţiei depresiei. Când simţi că eşti obosit, nu te suprasolicita. Alege-ţi întotdeauna un moment în care să te răsfeţi şi să te preţuieşti.

Corpul tău este locul în care vei trăi toată viaţa. Trebuie să te accepţi cu bune şi cu rele şi în permanenţă să încerci să îmbunătăţeşti ceva la tine. Alege un curs de perfecţionare, un curs de gătit sau de terapie ocupaţională.

Dacă nimic din toate acestea nu te atrage, atunci apelează la un specialist care să te îndrume şi să depăşeşti această stare. Cel mai important este să nu te izolezi şi să nu te interiorizezi.

Chiar dacă nu s-a găsit o explicaţie pentru apariţia depresiei vara, se pare că ar exista o legătură între supraîncălzirea organismului din cauza vremei, fapt care conduce încet dar sigur la supraîncălzirea sistemului nervos, lumina în exces care irită retina cât şi moleşeala datorită vremii.

Află cum poţi să combaţi stările depresive în mod natural AICI

Fă mai multă mişcare

De fiecare dată când simţi că ceva este în neregulă cu starea ta de spirit alege să faci sport. Nu te interioriza, vorbeşte despre problema ta şi eliberează-ţi mintea cu ajutorul sportului.

Endorfinele eliberate atât în timpul cât şi după ce ai făcut mişcare te vor ajuta să te simţi mai bine, să îţi ridice moralul şi să te vezi mai bine în oglindă.

Extraponturi

Hidratează-te corespunzător şi odihneşte-te!

Înainte de toate iubeşte-te şi ai grijă de corpul şi de mintea ta!