Dependenta de telefon. Ce beneficii obtii daca scapi de ea

1 dependenta de telefon jpg jpeg

Suntem conectati in orice moment al vietii. Dimineata, te trezesti cu gandul la ce fac prietenii tai virtuali? Dependenta de telefon este o capcana care, fara sa-ti dai seama, iti fura mare parte din timp.

Cuplurile moderne petrec timpul liber in mod similar. Ipotetic, el si ea stau pe canapea, cu televizorul deschis, si sunt concentrati fiecare pe ecranul telefonului din dotare. Cum ar fi putea fi acesta timp de calitate in doi? Dependenta de telefon este o problema mai serioasa decat pare. Lucrurile se intensifica atunci cand partenerii unui cuplu incep sa comenteze unul altuia postarile de pe retelele socializare. Comicul situatiei este cand comenteaza in spatiul virtual, iar ei stau unul langa altul pe canapea. Publicatia awomanshealth.com scrie despre ce castigi daca infrunti dependenta de telefon.

Vei avea mai multi prieteni reali

Nu ai mai iesit de ceva timp la masa cu cineva drag? Nu mai stii ce inseamna intalnire romantica? Te mustra constiinta ca nu te joci suficient cu cei mici? Tot ce trebuie sa faci este sa tii telefonul departe. Un prim pas este sa-l lasi pe silentios sau sa iti dezactivezi datele de internet.

Vei fi mai apreciat de cei din jur

Nimeni nu-si doreste sa fie pentru cei din jur o persoana dezagreabila, ignoranta. Daca iti tot verifici telefonul in timp ce vobesc ceilalti, ai sanse mari sa fii perceput negativ de cei din jur. Mai mult de o treime dintre utilizatorii de telefoane inteligente admite ca ruleaza ecranul telefonului cand iau masa cu apropiatii. Sunt foarte multi oameni care isi verifica telefonul si in timpul serviciilor religioase. Mai mult decat atat, statisticile au scos la iveala ca peste jumatate dintre posesori isi utilizeaza telefoanele inainte de culcare si la trezire. Sfat: limiteaza timpul de folosire al telefonului si respecta mai mult timpul pe care ti-l ofera cei din jur.

Scapi de dependenta de telefon si nu mai pierzi momente speciale din viata

Cand iti butonezi des telefonul, risurile sa nu iei parte la momente importante din viata ta si a celor dragi este uriasa. Sunt parinti ademeniti atat de tare de telefoanele lor, incat nu reactioneaza la solicitarile copiilor. De multe ori, vorbim despre lucruri elementare, cum ar fi nevoia de a manca, de a dormi sau a se imbraca.

Priveste in jurul tau, daca esti intr-un loc public! Sigur vezi multe fete concentrate la ecranul telefonului, care nu reactioneaza.

@shutterstock