5 motive pentru care e bine să zâmbeşti

1 femeie fericita jpg jpeg

Numeroase studii dezvăluie beneficiile neaşteptate ale zâmbetului asupra organismului aşa că, data viitoare cand simţi nevoia să te exteriorizezi, nu trebuie să mai existe nici un motiv pentru a-ti ţine în frâu sentimentele.

Combate depresia

Cel mai recent studiu realizat la Londra, demonstrează faptul că zâmbetul poate combate într-adevăr depresia. Cercetatorii de acolo au creat o aplicaţie, care trimite oamenilor în diverse momente ale zilei imagini vesele, făcându-i să zâmbească. S-a dovedit că atunci când o persoană vede pe altcineva zâmbind, acţionează instinctiv şi împrumută aceeaşi stare. Fericirea poate fi indusă atunci eşti înconjurat de optimism.

Reduce stresul

Stresul reprezintă o problemă a lumii moderne, căruia toţi i-am căzut în capcană mai devreme sau mai târziu. Are numeroase efecte negative asupra sănătăţii inimii şi de cele mai multe ori nu poate fi combătut cu o simplă pastilă. Atunci când zâmbeşti, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Endorfinele nu alungă doar stresul, ci îţi oferă şi o stare generală de bine şi de linişte. Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, zâmbeşte. Chiar dacă la început va fi doar un zâmbet forţat, vei observa că te vei simţi treptat mult mai bine. Specialiştii susţin că simpla simulare a unei stări de fericire, se poate transforma într-un sentiment real.

Accelerează sistemul imunitar

Atunci când zâmbeşti, organismul se relaxează, ceea ce permite sistemului imunitar să reacţioneze mult mai repede şi mai eficient pentru a ne apăra de boli.

Cre ş te speran ţ a de via ţ ă

Beneficiile zâmbetului îţi oferă mai mult decat o apariţie senină, care te va face să arăţi bine în exterior. Oamenii care zâmbesc mult, trăiesc mai mult. Conform studiilor, o atitudine pozitivă îţi va creşte media de viaţă cu aproximativ 7 ani.