Pentru un păr mai frumos, masează-ţi scalpul!

1 par frumos jpg jpeg

Îţi vine să crezi că prin masarea scalpului, câteva minute pe zi, multe dintre problemele podoabei capilare ar putea deveni doar o amintire neplăcută? Include acest obicei în ritualul de îngrijire, pentru că aduce beneficii surprinzătoare sănătăţii şi accentuează frumuseţea părului.

Când îţi treci involuntar degetele prin păr, simţi un fior de încântare şi relaxare? Gestul determină o stare mai complexă decât credem. Dintre toate sistemele energetice, principalul centru energetic se află în vârful capului, în zona fontanelei anterioare, cunoscută ca „moalele capului“. În această zonă se crede că este centrul energetic asociat cu realizarea spirituală, altfel spus punctul de intrare al energiei universale. În caz că nu ştiai, părul care acoperă scalpul este un conductor al energiei electromagnetice a corpului şi acţionează ca un sistem de antene. Prin urmare, aspectul părului reprezintă adesea starea de sănătate a corpului, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

Masajul scalpului îmbunătăţeşte sănătatea părului, îi redă energia şi îl ajută să crească în volum.

Întăreşte rădăcinile firelor de păr

Masajul scalpului reprezintă şi o bună metodă de a preveni căderea părului. Prin realizarea frecventă a acestei tehnici simple, rădăcinile podoabei capilare vor deveni mai rezistente în timp.

Stimulează circulaţia sângelui

Circulaţia sangvină de la nivelul pielii capului are un rol major în obţinerea unei podoabe capilare cu aspect frumos şi sănătos. Totodată, şi rădăcinile firelor de păr vor fi hrănite corespunzător cu doza necesară de substanţe nutritive. Masează această zonă cu buricele degetelor. Poţi coborî uşor şi pe gât în timp ce realizezi mişcările de stimulare.

Hidratează pielea capului

Multe probleme pe care le ai la nivelul pielii capului apar din cauza deshidratării. Scalpul uscat duce la alterarea firului de păr, pe care îl lipseşte de vitalitate. Dacă te confrunţi des cu această neplăcere, efectuează zilnic, dacă ai posibilitatea, masaj cu un ulei călduţ (la alegere, de preferat de măsline, de ricin sau de migdale dulci). Va face minuni pentru scalpul tău.

Combate insomnia

Te confrunţi cu tulburări de somn? Ceaiurile cu proprietăţi de somnifer nu mai aduc rezultatele dorite? Masajul scalpului te va ajuta să dormi din nou profund şi să te trezeşti odihnit şi plin de energie.

Distribuie uleiul natural al pielii

Masajul scalpului favorizează distribuirea corespunzătoare a uleiului natural produs de scalp, ceea ce va duce la un păr hidratat şi strălucitor, dar şi mai rezistent în faţa acţiunii factorilor externi.

Cum se face

Ca să efectuezi cât mai eficient masajul, trebuie să foloseşti mişcări profunde, prin presare, însă lente, pentru a putea stimula circulaţia sângelui. Mai întâi, fă câteva mişcări de relaxare pentru gât. Întoarce capul spre stânga şi spre dreapta şi execută rotiri complete ale capului, câte 10 într-o direcţie şi 10 în cealaltă. Masează iniţial centrul capului. Dacă masezi această zonă cu podul palmei, pui presiune pe toată suprafaţa capului şi începi să simţi o tensiune benefică, dată de circulaţia sangvină. Masajul se face circular şi se începe din zona centrului capului spre lateral, apoi din zona frunţii spre ceafă. Foloseşte bătăi ritmice şi ciupituri. Cu degetele curbate, execută cu vârfurile lor lovituri uşoare şi dese, ca şi când ar lovi picăturile de ploaie. Alternează bătăile ritmice cu ciupituri, ca să energizezi zona capului.

Metoda rapidă

Periază-ţi părul cu o perie moale, după care poţi începe să-ţi masezi uşor scalpul cu ajutorul buricelor degetelor. Realizează mişcări circulare în trasee de la ceafă spre creştet şi invers, apoi din creştet spre frunte. Masajul scalpului trebuie efectuat zilnic sau de cel puţin 2 ori pe săptămână, 5-10 minute, înainte să te speli pe cap.

@shutterstock