Dacă ai anumite vise erotice nu trebuie să te simţi vinovat sau să crezi că eşti o persoană anormală sau excentrică. Specialiştii susţin că este natural să ai fantezii sexuale şi că acestea sunt un excelent amplificator al dorinţelor şi al plăcerilor intime.

Fie că recunoşti, fie că nu, ai uneori în minte scenarii sexuale mai mult sau mai puţin îndrăzneţe. Chiar dacă acestea nu se încadrează în categoria „aşa se cuvine”, ele te pot ajuta să afli mai multe de-spre pasiunile şi temerile tale sexuale.

Dezvăluie gândurile intime

Se crede că fanteziile sexuale îşi au originea în colţurile ascunse ale subconştientului, astfel că ele ne pot transmite informaţii de-spre propria sexualitate.

De exemplu, faptul că visezi la o partidă de sex în care tu eşti cel care domină ar putea însemna că îţi doreşti să fii văzut în cuplu ca o persoană care are iniţiativă în dormitor.

Studiile arată că fanteziile cu un alt partener decât cel stabil sunt des întâlnite, dar acest lucru nu înseamnă că relaţia actuală nu te mulţumeşte şi că nu-ţi iubeşti partenerul.

Dimpotrivă, ele pot sugera că vrei să descoperi şi „feţele ascunse” ale partenerului de viaţă. În privinţa fanteziilor sexuale, nu există etichetări de genul „bun” sau „rău”.

Apar mai des la bărbaţi

Este ştiut că bărbaţii au mai multe fantezii sexuale decât femeile, în special datorită nivelului mai ridicat de hormoni sexuali.

Ei au vise erotice în medie de cel puţin 37 de ori pe săptămână, în timp ce femeile doar de nouă ori în acelaşi interval, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea de Stat California din Los Angeles.

Jocurile, de ajutor în relaţie

În timp ce bărbaţii sunt mai „practici”, femeile construiesc fantezii pline de emoţie, presărate cu sentimente şi atmosferă de poveste.

De departe, cel mai popular vis erotic pare a fi cel în care reprezentantelor sexului frumos le place să joace rolul unor fiinţe inocente. Încă de mici auzim poveşti cu fata săracă şi neajutorată, salvată de un prinţ frumos, pe un cal alb.

Dacă în viaţa reală nu s-a întâmplat aşa ceva, atunci poţi pune în practică acest lucru prin intermediul jocului erotic. Fanteziile diferă în funcţie de personalitate şi de mediul social în care se dezvoltă fiecare.

Pot revigora viaţa sexuală

Fanteziile pot fi benefice cuplului, pentru că vă pot condimenta viaţa sexuală. Sexologii atrag atenţia că nu toţi oamenii sunt făcuţi pentru a da frâu liber fanteziilor intime.

Dacă şi tu ai această inhibiţie, nu dramatiza situaţia şi nu te învinovăţi. Încearcă să tratezi problema cu umor şi să căutaţi amândoi să vă simţiţi cât mai bine împreună.

Invită-ţi partenerul la o cină romantică, pune o muzică relaxantă şi creează o atmosferă cât mai plăcută.

Ştiai că...

1% din populaţia mondială este asexuală, adică nu prezintă niciun fel de interes sexual faţă de nimeni?

70% dintre adulţi au fantezii legate de sexul în trei?

Specialiştii de la Societatea Americană de Studiu al Durerii susţin că fanteziile sexuale, meditaţia şi relaxarea îi pot ajuta pe bolnavi să suporte mai uşor durerea?