Încă de când eram mici părinţii ne atenţionau că nu trebuie să bem rece sau să mâncăm îngheţată dacă ne doare în gât.

Nimic mai fals. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a explicat la Digi24 care este de fapt legătura dintre alimentele reci şi organism, dar mai ales şi dacă ne agravăm răceala consumând apă rece.

”Ideea că nu trebuie să mâncăm îngheţată sau rece dacă ne doare în gât este un mit. Nu trebuie să dăm rece niciodată, nu numai când suntem răciţi. Recele este o păcăleală pentru organism pentru că organismului îi place căldura, nu recele. Noi putem trăim şi în căldură şi să bem apă la 25 de grade. Inclusiv vara ar trebui să bem apă la temperatura camerei. Puteţi face un test să beţi un pahar cu apă rece după care gâtul se încălzeşte şi cere iar. Deci ne săturăm mai bine dacă bem apă călduţă pentru că noi trebuie să avem 36 de grade mereu. Capul are nevoie de căldură iarna şi la exterior. Deci ne punem căciulă pentru că astfel nu mai facem sinuzită, nu mai apar durerile, dacă îi asigurăm căldură. Durerile apar doar dacă exagerăm” a explicat specialistul.