Dacă până acum ni se părea dificil să alegem culoarea potrivită pentru o manichiură proaspăt făcută, acum e acum. Azi, ne gândim pentru ce tehnică de manichiură să optăm, astfel încât unghiile noastre să fie frumoase, rezistente şi sănătoase. Tu ce alegi? Manichiură cu gel sau manichiură cu acril?Care sunt diferenţele dintre cele două şi cum ştim care ni se potriveşte cel mai bine?

Manichiură cu acril

”Dacă te numeri printre iubitoarele de unghii lungi, află că manichiura cu acril este cea mai potrivită pentru tine, ne explică Diana Marandiuc, OPI Education Manager. ”În primul rând, aceasta rezistă între două şi trei săptămâni şi se poate adapta reşterii unghiei naturale. Vârful sau forma unghiei pot fi aplicate pe unghia naturală, folosind un adeziv realizat dintr-un amestec de pudră şi lichid. În privinţa îndepărtării manichiurii cu acril, specialistul foloseşte o tehnică de înmuiere a unghiei, deloc dăunătoare”, ne povesteşte Diana.

Manichiura cu acril se potriveşte perfect persoanelor care doresc să aibă o manichiură de durată şi unghii cât mai lungi, dar şi celor care visează la forme greu de obţinut din unghia naturală, precum stiletto sau balerina

Manichiura cu gel

Dacă unghiile lungi nu sunt tocmai una dintre principalele tale cereri, dar îţi doreşti totuşi o culoare care să reziste, manichiura cu gel este cea potrivită pentru tine. Ea te ajută şi la capitolul strălucire, dar şi atunci când eşti mereu grăbită. De ce? Pentru că nu trebuie să aştepţi ca oja să se usuce.

Manichiura cu gel rezistă până la trei săptămâni şi se aplică în trei paşi: primul strat de bază, care ajută unghia să capete durabilitate, al doilea strat este cel de culoare, iar ultimul este un coat aplicat la final. După ficare pas, unghia trebuie să stea 30 de secunde în lampa cu lumină LED.

Manichiura cu gel se îndepărtează cu ajutorul unor produse speciale sau chiar cu acetona, prin tehnica de înmuiere. De asemenea, poate fi îndepărtată şi acasă şi se adresează persoanelor care îşi doresc un efect creativ, care iubesc să se exprime prin artă şi vor o culoare rezistentă şi de lungă durată.