Greşeli frecvente în dormitor. Tu ştii care sunt?

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă tu te consideri aventurier şi satisfăcut în dormitor, întotdeauna e loc de mai bine. Sunt unele lucruri care, de obicei, nu se spun, dar care distrug încet-încet dorinţa sexuală. Iată o listă cu cele mai frecvente greşeli pe care le fac cuplurile în dormitor.

Vrei ca sexul să fie mereu spontan

Într-adevăr, e mult mai plăcut când partenerul te ia prin surprindere şi ajungeţi la o partidă de amor de neuitat. Dar nu trebuie să ai pretenţia ca sexul să fie întotdeauna spontan, mai ales dacă amândoi munciţi foarte mult şi dacă aveţi şi copii. N-ar fi rău să vă planificaţi chiar dinainte când să faceţi dragoste, într-un moment când amândoi veţi avea dispoziţia necesară pentru asta.

Nu te speria, nu înseamnă că pasiunea a murit! Dacă faceţi ca momentul res- pectiv să fie magic şi dacă atât tu, cât şi partenerul tău încercaţi lucruri noi de fiecare dată, veţi ajunge să aşteptaţi amândoi momentul cu sufletul la gură.

Aştepţi întotdeauna invitaţie

În multe cupluri, chiar şi după ani buni de căsătorie, se întâmplă ca unul dintre parteneri să fie întotdeauna cel care „abordează”, iar celălalt, mereu cel care fie se lasă dus de val, fie refuză. E adevărat că, de multe ori, bărbatul o seduce pe femeie, pentru că el are aproape întotdeauna dispoziţie pentru sex. Dar, la un moment dat, se va plictisi să fie el „iniţiatorul”. De aceea, măcar din când în când, surprinde-l şi fii tu cea cu iniţiativă.

Îl transformi într-un sport

Există două tipuri de excitare sexuală: fizică şi, puţini ştiu asta, psihică. La începutul unei relaţii, excitarea psihică există fără efort, pentru că nu îţi cunoşti foarte bine partenerul şi simţi emoţia descoperirii lui.

Totuşi, după ce au trecut mai mulţi ani de căsătorie, nu prea mai rămâne nimic de descoperit şi sexul devine doar un sport. E momentul ca sexul să cunoască noi abordări: poziţii diferite, stimulente, jucării.

Pui accent pe cantitate, nu pe calitate

Multe cupluri se plâng că, la începutul relaţiei făceau dragoste mai des. Este normal, susţin specialiştii, pentru că, pe măsură ce trece timpul, relaţia dintre voi se schimbă. De ce nu s-ar schimba şi sexul?

Media „acceptată” este de două ori pe săptămână. Dar gândeşte-te aşa: mai bine mai rar şi mai bine, decât des şi nesatisfăcător. În relaţiile de lungă durată, chiar şi apropierea fizică, un sărut lung şi pasional, fără actul sexual propriu-zis, pot intra la categoria „a face dragoste”.

Treceţi direct la acţiune

Nu mai e cazul să-ţi explicăm noi cum stă treaba cu preludiul. Deja ştii că, dacă nu acorzi importanţa cuvenită jocurilor erotice premergătoare actului în sine, sunt şanse minime ca ambii parteneri să ajungă la satisfacţia sexuală.

Ceea ce probabil nu ştiai este că preludiul nu trebuie să dureze mai puţin de 10 minute şi nici să nu depăşească 20 de minute. În plus, sexologii atrag atenţia că preludiu nu înseamnă doar stimularea organelor sexuale, ci a tuturor zonelor erogene.

Presupui că celălalt citeşte gânduri

Problema nu se pune aşa: „Bărbaţilorle place X lucru, pe când femeilor le place Y”. Dacă ar fi aşa, la începutul relaţiei i-am da partenerului o listă cu ce ne place şi ce nu, iar lucrurile în dormitor s-ar desfăşura extrem de simplu.

Însă pentru fiecare individ există o varietate de „plăceri” şi „neplăceri”. Iar acestea nu sunt constante, ele se pot schimba odată cu trecerea timpului. De aceea, este foarte important să nu te aştepţi ca partenerul tău să ghicească întotdeauna ce vrei şi ce nu. Îi poţi spune într-o formă subtilă ce ţi-ai dori să se întâmple sau poţi chiar să-i arăţi, prin intermediul unui joc, ceea ce îţi place.

Aţi uitat de sărut

Uneori sunteţi atât de preocupaţi de actul sexual în sine, încât uitaţi că tandreţea este un element-cheie pentru reuşita partidei de sex. Săruturile nu trebuie să lipsească înainte, în timpul şi după ce faceţi dragoste.

Citeşte şi:

Ştiai că...

... în multe cupluri „cu vechime”, sexul devine o activitate de rutină care durează, în medie, între 4 şi 7 minute?

Doctor Click! vă sfătuieşte

Cea mai mare şi mai frecventă eroare pe care ambii parteneri o fac atunci când vine vorba de viaţa sexuală constă în lipsa de comunicare. Ideea că partenerul ar putea ghici, fără greşeală, cum ar putea produce excitaţia sexuală nu e deloc realistă şi, deseori, duce la nemulţumiri. În timp, sexul va începe să fie evitat, sub diverse pretexte, unele născocite, altele absolut reale (un act sexual fără un preludiu eficient poate fi adesea dureros şi neplăcut).