Există o serie de motive pentru care nu reuşesti să ajungi la orgasm. Este extrem de important să ştii faptul că un act sexual nu se rezumă doar la a avea sau nu orgasm.

Diversele studii făcute pe baza orgasmului feminin, i-au făcut pe cercetători să ajungă la concluzia că acest fapt se petrece din pricina unei cauze psihologice dar şi datorită conformaţiei corporale a femeii.

După ce au scanat cu ajutorul RMN-ului pelvisul a 30 de femei cu vârsta de aproximativ 32 de ani, aceştia au observat un detaliu interesant şi anume că 10 femei n-au avut niciodată sau au avut foarte rar orgasm, în timp ce restul au declarat că nu au probleme la acest capitol.

Orgasmul poate fi influenţat de starea de sănătate, atât sănătatea fizică cât şi psihică. Deşi bărbaţii îl ating mai uşor, în cazul femeilor acest proces are legătură cu traumele suferite, cu sentimentele legate de partener sau cu momentele de tandreţe pe care cei doi le trăiesc.

Citeşte şi: 6 mituri despre orgasm

Trauma psihologică a femeii

Violul este o traumă imensă care poate duce la anorgasmie, frigiditate, anorexie, bulimie sau la diverse tulburări psihice sau organice.

De asemenea violenţa în familie sau în relaţia de cuplu pot favoriza instalarea anumitor blocaje care împiedică femeia să ajungă la orgasm.

Află AICI cum îţi poţi ajuta partenera să ajungă mai uşor la orgasm!

Lipsa experienţei partenerului

De multe ori bărbaţii nu acordă importanţă preludiului, postludiului sau sentimentelor partenerelor, iar acest fapt poate duce în timp la absenţa orgasmului.

Tacticile adoptate de partener joacă şi ele un rol important. Rutina sexuală afectează ambii parteneri în egală măsură.

Lipsa comunicării

Lipsa de exprimare a dorinţelor sau a fanteziilor în relaţia cu partenerul pentru a-l ajuta pe acesta să înţeleagă cum funcţionează universul tău intim.

Citeşte şi: Top 5 poziţii sexuale pentru un orgasm intens

Poziţiile adoptate

„Nu există punctul G, există însă punctul C, clitorisul. Este sursa plăcerii sexuale pentru femei”, spune medicul Susan Oakley, ginecolog la spitalul Good Samaritan din Cincinnati, Ohio.

În momentul în care femeia deţine controlul favorizează apariţia orgasmului prin stimularea clitoridiană.

Încrederea în sine, odihna şi o bună alimentaţie - toate joacă un rol important în împlinirea sexuală a femeii.