«Curăţă» organismul cu supă de legume
Nutriţionistul britanic Monica Grenfell recomandă o dietă cu supă ce durează cinci zile şi ajută procesul de detoxifiere a organismului, intensificând procesul de ardere a grăsimilor. Supa de legume conţine fibre alimentare din belşug, astfel că nu veţi resimţi senzaţia de foame.
În fiecare zi a dietei se consumă multă supă de legume şi alte alimente, după cum urmează:
Prima zi: peşte şi supă:
- prânz şi cină: peşte gras (somon, macrou, ton) la cuptor cu legume;
A doua zi: cartofi şi supă:
- mic dejun: fructe;
- prânz: legume verzi (spanac, varză, fasole verde) şi 230 g de cartofi copţi, fără grăsimi.
A treia zi: ouă şi supă
- mic dejun: fructe;
- prânz: un ou fiert, o omletă din 2 ouă şi o salată verde.
A patra zi: pâine, lapte şi supă
- mic dejun: o felie de pâine cu fructe şi cafea cu lapte degresat;
- în timpul zilei: trei felii de pâine şi lapte degresat. Laptele conţine proteine, calciu şi potasiu şi susţine organismul să reziste tentaţiei de a consuma dulciuri şi prăjeli.
A cincea zi: carne roşie şi supă
- mic dejun: fructe;
- prânz sau cină: 100 g carne roşie fiartă sau friptă cu salată verde sau salată de varză. Carnea roşie conţine fier şi previne anemia.