Cum prevenim răcelile la copii

1 2 jpg jpeg

Cât răceşte un copil

Nu trebuie să ne speriem de răceli, aceste afecţiuni sunt preţul imunologic pe care îl plătim la intrarea în colectivitate, trebuie să se întâmple, toţi părinţii care au copii mai mari ştiu că se va întâmpla în primul an de colectivitate. De asta a apărut clasa zero pentru că înainte, cei mici care nu mergeau la grădiniţă şi intrau în clasa întâi lipseau foarte mult şi nu reuşeau să aibă rezultate şcolare bune. Copiii ar trebui să intre în colectivitate cu un an sau doi înainte să meargă regulat la şcoală. În primii ani de colectivitate se întâmplă în medie între 5-7 răceli pe sezonul rece adică cel mai prost scenariu ar fi două săptămâni răcit, două buni. De asta este bună şi grădiniţa.

Nu ţinem copilul în casă dacă e răcit

Când spunem răceli aş zice că este vorba de afecţiuni acute respiratorii caracterizate prin febră şi tuse. În primele zile de simptome copilul ar trebui să stea acasă, dar nu în interior. Pentru că din păcate sunt mulţi părinţi români care atunci când copilul face o boală respiratorie îl ţin în casă 2-3 săptămâni din cauza curenţilor de aer.

Cum creştem imunitatea copiilor

Nutriţia echilibrată, o sursă bună de vitamine şi fructe sau legume. activităţi zilnice obişnuite, un grad de îmbrăcare potrivit, nu excesiv. Pentru o imunitate bună este nevoie de timp, experienţă şi învăţare. Nu încurajez părinţii să dea copiilor produse chimice în speranţa îmbunătăţirii imunităţii. Ar putea să le dea fructe, să facă mai multă mişcare să aibă grijă de excesul de căciuli şi haine pe copii, dar alte lucruri deosebite nu prea.