Copiii nu preferă cerealele dulci

1 2 jpg jpeg

Cerealele cu un conţinut minim de carbohidraţi prind din ce în ce mai mult la tineri, deşi foarte mult timp s-a crezut că doar cerealele dulci sunt preferate de copii, din cauza reclamelor agresive.

Cercetătorii au observat obiceiurile alimentare a 91 de copii aflaţi într-o tabără şcolară. Aceştia au fost împărţiţi în trei grupe, iar fiecare grupă a primit la micul-dejun atât sortimente de cereale foarte dulci, cât şi cereale naturale, cu un conţinut minim de glucide, alături de lapte, fructe sau suc de portocale. 75 la sută dintre copii au preferat să mănânce cereale fără zahăr adăugat, combinate cu fructe şi lapte.

"Este mult mai sănătos să-ţi iei carbohidraţii din surse naturale decât din zaharurile adăugate, cum sunt cele din cereale. Părinţii ar trebuie să ofere copiilor cereale naturale, pe care să le combine cu fructe sau la care să adauge câteva linguriţe de zahăr brun", adaugă autoarea studiului.