Cele mai periculoase 3 jocuri online pentru copii

1 2 jpg jpeg

În lipsa unei supravegheri atente a părinţilor copii navighează pe diferite site-uri, se uită la poze, pun poze, unele indecente şi riscă să cadă pradă, din păcate, pedofililor sau jocurilor de felul celui numit „Balena albastră“.

Balena albastră, 50 de sarcini în 50 de zile

De când cu renumitul joc, s-a creat o adevărată panică în rândul părinţilor şi pe bună dreptate. Doar în Rusia, şi-au pus capăt zilelor 130 de adolescenţi.

Copiii au dus la extrem acest joc, deoarece, pentru a câştiga, trebuie să se sinucidă. Ştirile relevă faptul că ucigătorul joc are la ora actuală numai în Rusia peste 200.000 de jucători. Din nefericire, chiar dacă este cu final tragic, jocul s-a extins şi în alte ţări estice precum: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Letonia, Kazahstan, Bulgaria şi Polonia. Se pare că ar fi ajuns şi în Republica Moldova şi România.

Pentru a se înscrie pe platforma jocului, tinerii trebuie să fie de acord să se omoare, iar dacă refuză să meargă atât de departe, aceştia ar fi ameninţaţi că li se cunosc toate datele personale, iar membrii familiei vor avea de suferit.

Numai o minte diabolică care doreşte să manipuleze masele ar putea inventa un astfel de joc menit să genereze sinucideri la scară largă. Contrar aşteptărilor, inventatorul jocului nu este un tânăr de numai 21 de ani, pe nume Filip Budeikin. Întrebat dacă el conştientizează ce a declanşat, „mintea criminală“ a răspuns că ştie şi că sinucigaşii ar fi murit fericiţi pentru că în viaţa de zi cu zi nu aveau parte de înţelegere şi afecţiune, iar el, prin acest joc, le-a oferit exact ceea ce-şi doreau.

Cum se joacă

După ce s-a înscris, copilul va avea de îndeplinit numeroase sarcini care treptat, odată cu avansarea în joc, se vor transforma în acţiuni riscante, care le vor afecta sănătatea fizică şi psihică.

Iată câteva dintre aceste „teme“: jucătorul ar trebui să vizioneze toată ziua, filme de groază ori să se trezească foarte devreme, la 4.20 dimineaţa. De asemenea, i se mai cere să îşi facă rău cu ajutorul unor arme albe, spre exemplu cu un cuţit sau cu o lamă de ras. Mai târziu, o altă sarcină poate consta pur şi simplu în sculptarea unor simboluri pe suprafaţa corpului, spre exemplu celebra balenă albastră. Şi, de abia după ce trece de toate etapele, i se va da mesaj cu ziua şi modul în care trebuie să se sinucidă.

Jocul Fire Fairy

În traducere liberă „zâna focului“ este un joc la care apelează copiii mai mici de vârstă. Pentru că sunt nesupravegheaţi, aceştia îl joacă online fără să se gândească şi să conştientizele pericolele la care se expun.

Nu este un joc banal, lipsit de pericol, ci îţi expune copilul asupra unui aspect, cel al umblării la aragaz. Jucătorului i se va cere să dea drumul la gaze atunci când nu e nimeni treaz, spre exemplu noaptea. După aceasta, el se va întoarce cuminţel la culcare, lăsând gazele pornite. Înainte de asta i se promite că acel gaz îl va învălui în timpul somnului, şi, inhalându-l, îl va transforma într-un personaj mitic, în cazul fetiţelor, într-o zână a focului. Din nefericire, şi acest joc a făcut cel puţin o victimă, o fetiţă de doar cinci anişori.

Jocul cu roboţi – Roblox

Se joacă în reţea atât de copiii mici, cât şi de adolescenţi şi le permite utilizatorilor să comunice între ei prin intermediul chatului. Această opţiune le-a dat portiţă liberă pedofililor să intre în legătură cu cei care ştiu să scrie şi să le transmită mesaje cu caracter sexual explicit. De asemenea, copiii erau întrebaţi ce vârste au şi dacă sunt fetiţe sau băieţei, urmând apoi o invitaţie în casa agresorului de minori.

Să spunem că sunteţi la serviciu, iar cel mic este pentru o perioadă de timp în grija bunicilor sau a unei doamne angajată pentru asta. Cum îl opreşti pe micuţ dacă nici măcar nu eşti lângă el şi dacă are la dispoziţie o tabletă pentru a se juca?

Aşadar, mare atenţie când vă lăsaţi copilul să intre pe diferite site-uri, chaturi şi jocuri pe internet! Este necesar să supravegheaţi în permanenţă copilul când intră pe tabletă, pentru că nu e de glumit! De asemenea, este indicat, pentru siguranţa odraslei, să-i limitaţi accesul la internet!