Cercetatorii britanici au realizat un studiu, comandat de magazinul Bensons for Beds, care analizeaza efectele somnului asupra pielii si au constatat ca oboseala se vede pe fata.

Cercetarea a fost efectuata pe circa 30 de voluntari, printre care modelul Jodie Kidd (37 de ani). Participantii la studiu au fost mai intai fotografiati dupa ce dormisera opt ore noaptea, relateaza site-ul Her Family. Cu ajutorul unui aparat special le-a fost analizata calitatea pielii.

Apoi, ei au dormit numai sase ore pe noapte timp de cinci zile. Rezultatele au fost socante: cercetatorii au observat la voluntari o crestere neta a ridurilor si imperfectiunilor, in medie cu 45%.

La unele femei, cele doua ore de somn in minus au dus la sporire cu 127% a numarului de cosuri si cu 68 % a petelor de roseata.

"Ca mama care lucreaza mult, dorm rar cate opt ore, dar nu mi-am dat niciodata seama de efectul pe care il poate avea lipsa de somn asupra pielii", a spus Jodie Kidd. Lipsa somnului influenteaza si autoperceptia, potrivit studiului. Participantele se simteau mai putin atragatoare dupa ce dormisera sase ore.

"Somnul permite corpului sa se vindece si sa elimine toxinele. Cand durata somnului scade, corpul nostru este impiedicat sa duca la capat acest lucru", arata doctorul Guy Meadows.