Un pahar de bere pe zi face minuni în cazul femeilor. Licoarea preferată a bărbaţilor conţine substanţe esenţiale în menţinerea sănătăţii.

După o zi de muncă, o săptămână agitată, un pahar de bere este o sursă de vitamine şi minerale necesare organismului tău. Adorată de bărbaţi, este un adevărat deliciu în zilele călduroase, la o ieşire cu prietenii sau la un grătar în aer liber.

„Cu rol în menţinerea sănătăţii sistemului osos, siliciul este un pion important în prevenţia osteoporozei. Berea conţine acest element, ceea ce îi poate asigura o poziţie de neînlocuit într-o dietă echilibrată destinată femeilor. Astfel, datorită acestui conţinut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidenţei osteoporozei. Totodată, şi în cazul unei alte teme extrem de interesante în rândul femeilor, menţinerea siluetei, berea vine cu veşti bune. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut şi care a vizat relaţia între consumul de bere şi indicatorii de masă corporală, au revelat, fără echivoc, că un consum moderat de bere nu are nicio influenţă asupra siluetei, celebra “burtă de bere” rămânând un simplu mit”, spune Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Un alt aspect plăcut atunci când ne referim la bere este că în bucătărie te poate ajuta să obţii o carne fragedă şi bună. Dacă alegi să laşi la marinat carnea în bere neagră mai ales, te vei bucura de un gust mult mai intens, ne asigură cei de la Food Chemistry.

Previne osteoporoza

Siliciul din bere a atras atenţia cercetătorilor care au ajuns la concluzia că un pahar de bere pe zi ajută considerabil al fortificarea masei osoase a femeilor mai ales în perioada menopauzei.

În urma acestui studiu s-a observat că siliciul este un element importat în creşterea şi dezvoltarea oaselor dar şi în menţinerea sănătăţii lor, evitând apariţia osteoporozei.

Citeşte şi: Fortifică-ţi oasele printr-o alimentaţie adecvată

Conţine antioxidanţi

Aceşti antioxidanţi pot fi comparaţi cu bijuteriile purtate de femei, aceşti sunt indispensabili atunci când vrei să străluceşti de sănătate. Şi la acest capitol berea este pe primul loc la băuturile ce ar trebuie consumate de către femei, atenţie însă cu moderaţie, astfel vei obţine un efect advers.

Antioxidanţii din bere conţin malţ care provine din orz, hamei care conţine flavonoidele ce sunt recunoscute ca fiind cei mai puternici antioxidanţi, mai benefici decât ceiul verde sau chiar şi soia.

Nu îngraşă

Se spune tot mai des că berea îngraşă, că este responsabilă de apariţia abdomenului inestetic mai ales la bărbaţi. Adevărul este că tot ce se consumă fără măsură dăunează indicelui de masă corporală.

Conţinutul de sodiu, carbohidraţi, proteine dar şi vitamine precum cele din complexul B, mai ales B2 şi B6, recomadă berea să fie consumată cu moderaţie. Poţi să te bucuri de beneficiile ei alături de cei dragi, respectând un regim alimentar echilibrat asociat cu mişcare şi voie bună