Beneficiile terapiei cu pietre

1 shutterstock 1502267489 jpg jpeg

Litoterapia foloseşte puterile binefăcătoare ale pietrelor pentru a ne reface echilibrul psihic şi energetic al corpului.

Cuvântul litoterapie vine din termenul grecesc „lithos“, care înseamnă piatră. Terapia utilizează pietrele minerale, semipreţioase şi cristalele pentru a reduce sau a restabili frecvenţa vibraţiilor de la nivelul fiecărui organ din corp. Scopul terapiei este de a reface armonia în corp, echilibrul şi starea de sănătate.

Litoterapia sau terapia cu pietre este cunoscută încă de pe vremea egiptenilor şi a romanilor, care îşi tratau fizicul şi psihicul cu pietre semipreţioase şi cristale. Din 1970, litoterapia a revenit în atenţia terapeuţilor datorită vibraţiilor energetice pe care pietrele le transferă corpului. Specialiştii recomandă terapia cu pietre semipreţioase şi cu cristale şi în ameliorarea simptomelor unor afecţiuni fizice, cum sunt tulburările circulaţiei sangvine, inflamaţiile renale, durerile dentare şi problemele oculare.

Echilibrează energiile

Persoanele care apelează la terapia cu pietre minerale şi preţioase îşi doresc fie să se încarce energetic, fie să reducă nivelul de energie din corp. Dacă pui pe o zonă dureroasă a corpului, piatra potrivită, tensiunea va dispărea, dar în timp. Metoda folosită peste tot în lume este asemănătoare şi constă în aplicarea pietrelor direct pe piele, în punctele cu probleme. În timpul şedinţei de litoterapie, vibraţiile pietrelor circulă de-a lungul canalelor energetice şi le deblochează, dacă e cazul. În funcţie de afecţiune, specialistul recomandă frecvenţa şi durata şedinţelor de litoterapie.

Este bine de ştiut că înainte şi după fiecare şedinţă cristalele se curăţă de energiile acumulate? Pentru asta se foloseşte sarea grunjoasă, de preferat cât mai proaspăt extrasă, ca să nu se piardă proprietăţile de purificare.

Ştiai că poţi readuce energia pozitivă în casă aşezând în diferite zone ale încăperii cristale cu efecte puternice de energizare, cum este ametistul?

Unele cristale atrag norocul şi bogăţia

Pietrele scumpe sunt apreciate încă din cele mai vechi timpuri şi au fost folosite pentru tot felul de probleme, cum sunt supărările ori suferinţele în dragoste. De pildă, safirul, opalul şi chihlimbarul puteau atrage norocul, bogăţia, misterul. Regii antici purtau pandantive, inele şi coroane împodobite cu pietre viu colorate, aducătoare de noroc.

Agatele erau considerate de egipteni şi romani cele mai norocoase pietre dintre toate, şi le purtau întotdeauna când plecau la luptă. Carnalina roşie este considerată piatra fertilităţii în rândul popoarelor arabe. Despre safir se spune că îşi schimbă culoarea în funcţie de dispoziţia celui care o poartă şi este considerată piatra dragostei şi a fidelităţii. Opalul se regăsea în coroanele şi inelele regilor, pentru că se credea că atrage bogăţia şi succesul. Jadul simbolizează apreciere şi recunoştinţă atunci când e oferită unei persoane, iar chihlimbarul era considerat un adevărat „magnet“ al bogăţiilor.

Ştiai că...

... mayaşii puneau diagnostic şi tratau unele afecţiuni pornind de la informaţii oferite de cristale şi pietre „magice“?

Caseta specialistului

Nicoleta Magargiu

Specialist în terapii cu pietre de jad şi raze infraroşii

Casa Jad, Bucureşti

Jadul, piatra rinichilor

Chinezii folosesc jadul de peste 5.000 de ani pentru ceea ce ei au numit „puterile sale magice“ asupra calculilor renali. În secolul XX, măsurătorile ştiinţifice au arătat că jadul are puteri terapeutice, datorită mineralelor din compoziţie care rezonează cu mineralele din corpul nostru, rezultând o dinamizare a acestora din urmă. Prin acest efect de rezonanţă, jadul echilibrează mineralele din corp şi ajută la o absorbţie a lor, când este nevoie sau, dimpotrivă, la o eliminare când sunt în exces. Terapia cu jad contribuie la eliminarea calculilor renali (nisip şi pietre la rinichi), echilibrează hormonal, stimulează circulaţia sangvină, calmează şi combate insomniile. Femeilor însărcinate, persoanelor cu osteoporoză, cu inflamaţii ori cu hipertensiune le este contraindicată metoda, pentru că pietrele se încălzesc şi produc dilataţie.