Mierea este un aliment iubit în întreaga lume, cu multe beneficii, de la calmarea unei răceli până la proprietăţi anti-cancer.

Iată beneficiile dovedite ştiinţific ale mierii!

Proprietăţi antibacteriale

Mierea are puterea de a distruge bacterii şi este dovedit ştiinţific că poate lupta împotriva mai multor tulpini de virus, precum E-coli şi salmonella. Poate fi considerată antibiotic natural, iar studiile arată că pe cât este mai închisă la culoare, cu atât este mai bună în lupta împotriva infecţiilor.

Ajută la durerile de gât

Un studiu efectuat pe 139 de copii a dovedit că mierea înainte de culcare ajută mai mult la ameliorarea simptomelor de răceală precum tusea şi gâtul inflamat, decât bomboanele de gât. Cu toate acestea, mierea nu trebuie niciodată dată la copiii de sub un an, deoarece sistemul lor digestiv nu poate tolera enzimele mierii.

Performanţa atletică

Câteva studii demonstrează că mierea este mai bună în a menţine nivelul optim de glucoză decât zaharul sau alte băuturi sportive.

Cancer, boli de inimă şi diabet

Unele studii efectuate pe animale arată că mierea poate stabiliza glucoza în sânge, însă această ipoteză nu a fost testată pe oameni. De asemenea, mierea conţine un nivel foarte mare de antioxidanţi, deci poate fi considerantă un aliment anti-cancer. Cu toate acestea, nu este un aliment-minune şi nu va vindeca aceste boli, dar inclusă într-o dietă variată, poate ajuta la prevenirea problemelor de sănătate.