5 sfaturi despre cum să alegi produsele de make-up potrivite

image

Machiajul reprezintă ultima etapă în procesul înfrumusețării tenului, produsele de îngrijire având prioritate. Pielea are nevoie de o îngrijire regulată pentru a o menține curată și tonifiată. De asemenea, rutina de îngrijire previne apariția petelor, a coșurilor, a acneei și a ridurilor. Machiajul pe o piele neîngrijită și nehidratată nu se va uniformiza, ci dimpotrivă, poate provoca iritații și alte imperfecțiuni.

Datorită creșterii substanțiale a pieții cosmeticelor, există o varietate de opțiuni din care putem alege, pentru a testa până când găsim produsele conforme texturii tenului nostru. În selectarea machiajelor potrivite, trebuie să cunoști câteva aspecte ce au legătură cu menținerea sănătății pielii tale. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi produsele de make-up potrivite.

Citește ingredientele

În discuția despre produsele cu care pielea ia contact, trebuie să verifici compoziția lor și să testezi dacă ești alergică la vreunul dintre acestea. De asemenea, unele cosmetice pot conține anumite ingrediente nocive, care nu sunt potrivite pentru ten. Optează pentru achiziționarea de la brandurile cunoscute și verifică recenziile cu atenție.

Înainte de a introduce un produs în rutina de make-up, testeaza-l pe o mică parte din zona unde trebuie aplicat și observă cum reacționează. Dacă sesizezi că apar iritații, roșeață sau alte efecte adverse, nu-l mai utiliza și încearcă să descoperi ce ingredient a provocat acest lucru.

Identifică tonul pielii

Tonul pielii reprezintă culoarea suprafeței totale a pielii ce rezultă din structura genetică, dar și din bronz. Există trei tonuri de piele: deschis (unde pielea este predispusă la arsuri și are un nivel scăzut de melanină), mediu (care se mai numește și măsliniu; datorită nuanței neutre, pielea nu este atât de sensibilă la razele solare, iar persoanele cu acest ton își găsesc destul de ușor nuanța potrivită de bb cream sau a fondului de ten) și închis (care nu are o foarte mare sensibilitate la soare, iar protecția solară nu este indispensabilă, ca la primele două).

Identifică subtonul pielii

Subtonul reprezintă culoarea pe care o regăsim în substratul suprafeței generale a pielii și este o nuanță statornică. Acesta poate fi rece (redă o nuanță rozalie, roșiatică sau albăstruie), cald (având o nuanță galbenă spre aurie) sau neutru (formând o combinație între cele două).

Poți identifica subtonul pielii analizând ce culoare a bijuteriilor te prinde cel mai bine, unde aurul se potrivește cu subtonul cald, iar argintul, cu cel rece. De asemenea, există și un alt truc prin care îl poți identifica, acela fiind cu ajutorul venelor. Astfel, dacă ai venele verzi spre un albăstrui, subtonul este cald, dacă sunt albastre sau mov, subtonul este rece, iar în cazul în care nuanța acestora nu este clară, subtonul poate fi neutru.

Determină tipul de piele

Înainte de a începe să cauți produsele de machiaj, este necesar să îți cunoști tipul de ten. Cosmeticele precum fondul de ten și corectorul se pot strânge pe piele și nu se uniformizeaza pe locurile aplicate, dacă nu sunt potrivite pentru pielea ta. De asemenea, bronzerul și blush-ul trebuie testate, deoarece anumite produse din această gamă, cum ar fi blush-ul lichid, pot să aibă o aplicare neuniformă și chiar să provoace coșuri.

Pentru identificarea tipului de ten, poți efectua un test. Încearcă, timp de două zile, să faci o pauză de la rutina de îngrijire, folosind doar apă pentru a-l curăța, și observă-i reacțiile. Dacă pielea ta se simte încărcată și uleioasă, atunci ai tenul gras, iar dacă se usucă foarte tare, ai tenul uscat. Tenul tău este mixt atunci când este uleios doar în anumite zone și în altele îl simți uscat, iar pielea ta este sensibilă dacă se înroșește și se irită ușor, chiar și fără a aplica produse. Ultimul tip de ten este cel normal și îl identifici atunci când pielea ta nu prezintă nimic dintre cele menționate.

Adăugarea produselor în rutina de make-up presupune să ai în vedere ingredientele, să determini tipul de ten, să identifici tonul și subtonul pielii. Aplică sfaturile utile din acest articol și alege produsele de machiaj potrivite!

Sursă foto: Shutterstock