Natural şi bun, laptele de capră a fost descoperit şi apreciat pentru beneficiile sale din timpuri străvechi. De altfel, ,,lichidul miraculos'' sau ,,esenţa vindecătoare'', după cum îl denumea Hipocrate, a reprezentat unul dintre secretele frumuseţii reginei Cleopatra. Specialiştii afirmă că laptele de capră reprezintă o sursă bogată de minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu) şi vitamine (A, B1, B2 şi C).

Laptele de capră previne anemia şi ajută la recuperarea bolnavilor de afecţiuni respiratorii. Acesta mai conţine acid organic, benefic pentru oprirea diferitelor forme de cancer în prima fază.

În plus, nutriţioniştii menţionează că pentru a fi asimilat în totalitate, laptele de capră trebuie să nu fie asociat cu zahăr, amidon, gelatină şi arome. Iată, aşadar, câteva beneficii pentru sănătate ale consumului de lapte de capră!

Beneficiile laptelui de capră: exfoliează pielea şi tratează acneea

Laptele de capră este bogat în acid lactic, motiv pentru care ajută la exfolierea în profunzime a pielii.

În plus, conţine vitaminele A, B, C, E şi coenzima Q10, ideale în lupta pielii cu îmbătrânirea. Conţinutul bogat de vitamine hidratează şi catifelează epiderma, îi

îmbunătăţeşte elasticitatea şi îî menţine pH-ul natural, în timp ce proteinele din compoziţia sa ucid bacteriile care provoacă acneea.

Beneficiile laptelui de capră: stimulează imunitatea

Laptele de capră consumat împreună cu o linguriţă de miere, în cure de câte o lună, stimulează imunitatea şi protejează organismul de răceli şi infecţii ale aparatului respirator, precum şi de bolile de plămâni.

Beneficiile laptelui de capră: ameliorează sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual este un coşmar pentru orice femeie, mai ales dacă este combinat cu astenia de primăvară sau alte afecţiuni. Astfel, pentru a diminua simptomele neplăcite ale PMS, medicii recomandă consumul unui pahar de lapte de capră pe zi în perioada de dinaintea menstruaţiei şi chiar în timpul ei.

Beneficiile laptelui de capră: stagnează evoluţia cancerului

Laptele de capră opreşte evoluţia cancerului datorită acizilor organici din compoziţia sa şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Beneficiile laptelui de capră: vindecă sterilitatea

Laptele de capră combate sterilitatea atât la femei cât şi la bărbaţi. Se ţine o cură de 49 de zile şi se consumă câte o cană dimineaţa şi una seara de lapte de capră în care se adaugă două linguri cu suc de năpraznic.

Beneficiile laptelui de capră: protejează inima

Laptele de capra este o sursă bună de potasiu, un mineral esenţial pentru echilibrarea tensiunii arteriale şi pentru sănătatea inimii. O cană de lapte de capra conţine până la 500 mg de potasiu şi doar 121, 5 mg de sodiu. De aceea, laptele de capra poate ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale şi protejează împotriva ateroscleorzei.

Beneficiile laptelui de capră: poate fi consumat de persoanele cu intoleranţă la lactoză

Spre deosebire de laptele de vacă, cel de capra poate fi digerat mult mai uşor datorită conţinutului sau de substanţe asemănătoare celor din sistemul digestiv.

De asemenea, pe lângă faptul că nu afectează negativ tractul intestinal, el este recomandat persoanelor în vârstă sau celor cu intoleranţă la lactoză.

Beneficiile laptelui de capră: antiinflamator natural

Cele mai recente cercetări sugerează că persoanele care suferă de inflamaţii intestinale să înceapă să consume lapte de capră din abundenţă. El este un antiinflamator natural şi ajută organismul să se regenereze.