Beneficiile consumului de fructe uscate

2 jpg jpeg

Fructele uscate sunt la fel de pline de vitamine şi fibre ca fructele proaspete. Aşadar, ar trebui consumate cu aceeaşi regularitate ca şi cele proaspete. Fie că vă plac curmalele, smochinele sau prunele uscate, acestea au numeroase beneficii asupra organismului uman.

Beneficiile consumului de fructe uscate – un fruct anticancerigen, curmala uscată

Curmalele sunt unele dintre cele mai bune fructe uscate. Folosite în diverse deserturi vegane, acestea oferă necesarul minim pentru o alimentaţie echilibrată. Coaja curmalei conţine aproape toate vitaminele, mai puţin vitamina E şi H. În compoziţia lor există mai mulţi aminoacizi decât în portocale sau banane şi sunt excelente pentru a îndepărta constipaţia. În plus, cercetările recente au evidenţiat rolul preventiv al curmalelor în bolile canceroase. Sunt recomandate şi în afecţiunile nervilor, au acţiune benefică asupra prostatei şi rinichilor, dar ajută şi în procesul de calcifiere al oaselor.

Stafidele sunt struguri uscaţi, foarte aromaţi şi cu un conţinut ridicat de zahăr. Acestea contribuie semnificativ la întărirea muşchiului cardiac, cresc cantitatea de colesterol bun şi reduc pofta de mâncare. Au efecte excelente în convalescenţă, dar sunt bune şi pentru prevenirea oboselii şi depresiei. Stafidele pot fi cele mai bune dulciuri care să înlocuiască bomboanele, în plus sunt foarte sănătoase: conţin potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele A şi C, complexul de vitamine B.

Smochinele uscate sunt delicioase şi foarte sănătoase, o sursă excelentă de fier, potasiu, magneziu şi vitamina K. Pot fi utilizate şi ca înlocuitor de grăsime pentru produsele de patiserie. O ceaşcă de smochine uscate conţine 240 mg de calciu, 370 de calorii şi 14.6 grame de fibre, 1 gram de grăsimi şi 95 de grame de carbohidraţi. Sunt perfecte pentru diverse deserturi, dar şi consumate ca atare.

Beneficiile consumului de fructe uscate – antioxidant puternic, prunele uscate

Prunele uscate sunt excelente surse de vitaminele A, C şi complexul de vitamine B. De asemenea, prunele conţin şi seleniu, un element mai rar foarte benefic organismului. Bogate în fibre, ele potolesc foamea, dar se folosesc şi în tratamentul împotriva constipaţiei. În compoziţia lor se mai găseşte şi resveratrol, cel mai puternic antioxidant cunoscut până astăzi. Aşadar, curele cu prune uscate sunt mai mult decât binevenite.

Ananasul uscat este unul dintre cele mai eficiente fructe uscate recomandat în curele de slăbire. Bromelina din ananas este un amestec de enzime ce permite eliminarea rapidă a substanţelor nocive din organism şi accelerează metabolismul. Ananasul uscat ar trebui consumat cu regularitate de cei cu o viaţă sedentară, inactivă sau persoane cu probleme de îngrăşare.

Caisele uscate se recomandă în anemii, astenii, convalescenţe şi insomnii, asta datorită conţinutului bogat de vitamine şi beta-caroten. Au un conţinut scăzut de colesterol, grăsimi saturate şi potasiu, dar în special fier, de aceea sunt excelente în cazurile de anemie severă.

Afinele uscate, alături de prunele uscate, sunt considerate printre cele mai bune fructe cu putere antioxidantă. Ajută la regenerarea vaselor de sânge, la normalizarea glicemiei, la protecţia organismului împotriva radioactivităţii şi la neutralizarea infecţiilor din organism. Afinele ar trebui consumate mai ales de cei cu probleme de vedere sau de cei cu anemie.

Beneficiile consumului de fructe uscate – pentru întărirea sistemului imunitar, merişor uscat

Merişorul uscat este excelent mai ales dacă se lasă la uscat în propria casă. Asta deoarece este acrişor, conţine îndulcitori. Scăderea infecţiilor urinare este contribuţia cea mai mare a acestui fruct, dar şi întărirea sistemului imunitar. Se pare că merişorul uscat încetineşte procesul de creştere al tumorilor.

Fructele uscate de goji sunt printre cele mai căutate în ultimul timp. Asta datorită efectului puternic antioxidant şi pentru efectele de reducere a procesului de îmbătrânire. Există numeroase cure de slăbire cu aceste fructe, dar se pare că ajută la creşterea performanţelor sexuale, dar şi în lupta contra cancerului.