Curăţarea ficatului şi a sistemului digestiv a devenit o necesitate pentru majoritatea oamenilor din cauza toxinelor prezente în mediul înconjurător, în alimentaţie, precum şi în produsele casnice de curăţare sau cosmeticele pe care le folosim zi de zi.

Pe de altă parte, ficatul este direct afectat şi de excesul de greutate, de unde şi denumirea de ,,ficat gras'', funcţia sa fiind mult îngreunată în arderea grăsimilor.

Din fericire, există mai multe remedii naturale care ajută la eliminarea deşeurilor şi la arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului, mai precis sucul special de aloe vera.

Iată care sunt beneficiile sucului de aloe vera pentru ficat şi cum îl poţi prepara la tine acasă!

Suc detoxifiant cu aloe vera

Acest suc detoxifiant combină proprietăţile nutritive ale gelului de aloe vera cu alte ingrediente, cum ar fi lămâia, menta şi turmericul. El a fost gândit pentru a stimula curăţarea ficatului, sucul fiind de asemenea de mare ajutor pentru persoanele care îşi doresc să slăbească.

Această băutură este bogată în nutrienţi care sprijină sistemul digestiv şi împiedică acumularea excesului de grăsimi în diferite părţi ale corpului.

De ce este bună aloe vera

Sucul de aloe vera şi ingredientul principal al acestei băuturi are proprietăţi laxative şi de purifiere, astfel că stimulează curăţarea colonului şi a ficatului.
Aloe vera conţine aproximativ 22 de aminoacizi esenţiali, dintre care opt sunt absolut necesari organismului. În plus, sucul de aloe vera diminuează grăsimile prezente în sânge şi sprijină o bună digestie.

De ce este bună lămâia

Lămâia este unul dintre cele mai eficiente alimente atunci când vine vorba de curăţarea ficatului şi eliminarea deşeurilor. Acest fruct dispune de proprietăţi diuretice şi purificatoare, astfel că susţine eliminarea lichidelor şi toxinelor acumulate în organism.

Pe de altă parte, lămâia este un excelent digestiv: luptă împotriva inflamaţiilor, durerilor şi altor simptome abdominale.

De ce este bună menta

Consumul de frunze de mentă stimulează fluxul natural al bilei, al ficatului şi al vezicii biliare. În plus, menta luptă împotriva tulburărilor digestive, cum ar fi gazele stomacale sau indigestia. În cazul ficatului, menta ajută la detoxifierea ficatului, îndepărtând particulele nocive din sânge.

De ce este bun turmericul

Acest condiment folosit cu precădere în bucătăria asiatică are efecte antioxidante incredibile şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult, pudra de turmeric (sau curcuma) este extrem de sănătoasă pentru stomac, deoarece are grijă de flora bacteriană şi diminuează problemele digestive.

Iată cum se prepară sucul de aloe vera!

Ai nevoie de: 2 frunze de aloe vera, 1 lămâie, câteva frunze proaspete de mentă, 1 lingură de turmeric (5 grame) şi 500 ml de apă.

Mod de preparare: Curăţă frunzele de aloe vera cu un cuţit şi extrage pulpa. Într-un vas, adaugă pulpa de aloe vera, sucul de lămâie, menta, turmericul şi apa. Amestecă ingredientele cu mixerul timp de câteva minute până obţii un suc omogen.

Consumă această băutură în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 5 zile consecutiv. Poţi face această cură în fiecare lună, timp de cinci zile.

Reţine că această băutură este un supliment la dietă şi trebuie să fie însoţit de o alimentaţie sănătoasă.