Aşa te pregăteşti pentru venirea lui bebe!

1 2 jpg jpeg

Primele luni de sarcină au trecut destul de repede, însă cu cât te apropii mai mult de termen, parcă rabdarea lipseşte cu desăvârşire. Pregătirile pentru naştere, hainele şi camera celui mic sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le rezolvi pe ultima sută de metri. Toate acestea, dar şi ,,bătăile” tot mai puternice ale copilului te fac să fii mai uitucă decât de obicei.

Acordă atenţie analizelor şi controalelor medicale

Din cel de-al doilea trimestru al sarcinii, vei merge lunar pentru un control la medicul care te supraveghează pe parcursul celor nouă luni. Analizele de sânge, dar şi ecografia trebuie efectuate mai des, tocmai pentru a te asigura că sunteţi amândoi bine şi că sarcina decurge normal. Nu uita şi de medicul stomatolog! Trebuie să îi spui încă de la început stomatologului de eventualele modificări şi alergiile la diferitele substanţe folosite în cabinet. Mai ales că după naştere, timpul tău liber va fi limitat, iar vizita la stomatolog va avea loc doar în caz de nevoie.

Pregăteşte camera celui mic

Înainte de venirea pe lumea a bebeluşului trebuie să te ocupi şi de amenajarea camerei lui. Fie că o să doarmă singur într-o altă cameră, fie că o să pui pătuţul în cameră cu tine, trebuie să îi pregăteşti din timp lucrurile de care o să ai nevoie. Cumpără hainuţele cu care îl vei îmbrăca, însă cel mai indicat este să le speli în prealabil, deoarece pielea celui mic este foarte sensibilă. Asigură-te că ai toate necesare pentru el, dar nu uita să cumperi produse destinate copiilor, cum ar fi detergentul de rufe sau şamponul. Cumpără mobilier şi accesorii pentru camera lui, dar nu uita de draperii. Astfel, somnul celui mic nu va fi deranjat de lumina de afară şi va fi unul mai liniştit.

Ultimele pregătiri înainte de maternitate

Pentru ca totul să decurgă normal, încearcă să stabileşti din timp ordinea lucrurilor înainte de a pleca la maternitate. Asigură-te ca are cine să te ducă la spital. Pregăteşte-ţi bagajul pentru spital încă din timp atât pentru tine, cât şi pentru cel mic, astfel încât să ai la îndemână lucrurile de care o să ai nevoie cât o să stai internată. Însă nu uita de partenerul tău! Şi el are nevoie de o pregătire în prealabil pentru momentul cel mare. Mai ales că trebuie să-ţi fie alături în momentele ce urmează.

Nu uita de: - pregătirea celuilalt copil (dacă este cazul) - împrieteneşte-te cu alte mame sau viitoare mame, împărtăşirea experienţelor te va ajuta - acordă atenţie regimului alimentar, dar şi odihnei - cumpără şi o trusă de prim ajutor pentru cel mic - mersul pe jos te ajută foarte mult, în special în cazul naşterii naturale;