Aşa ştergi oboseala de pe chip!

2 jpg jpeg

Nopţile nedormite, lucrul la calculator peste program şi stresul, în general, fac ca zona din jurul ochilor să aibă vizibil de suferit.

Se spune că pielea din jurul ochilor are ceva în comun cu actualizările despre stare pe reţelele de socializare: dezvăluie totul despre ceea ce se întâmplă în viaţa ta, de la petreceri până dimineaţa, studiu intens şi chiar expunere la soare prelungită.

Hidratarea le rezolvă pe toate

Dacă ai participat la vreun eveniment care s-a prelungit până dimineaţa, sigur tenul tău prezintă semne de suprasolicitare. Iar consumul de alcool înrăutăţeşte lucrurile, astfel că apar pungile de sub ochi. Sarea în alimentaţie are şi ea partea de vină pentru aspectul tern al feţei şi pentru pleoapele umflate. În perioada în care ştii că urmează să dormi mai puţin decât de obicei, mănâncă alimente bogate în vitamina B, cum este spanacul, care poate reduce şi riscul de balonare, recomandă dieteticianul Lisa Drayer, în cartea „Dieta frumuseţii“.

Protejează-ţi ochii de soare!

Chiar dacă eşti tănâr(ă) şi te gândeşti că ridurile te vor ocoli o vreme, e bine să iei măsuri pentru prevenirea lor. Poţi amâna apariţia liniilor fine. Cum zona din jurul ochilor este expusă luminii şi razelor solare, pentru a evita semnele îmbătrânirii poartă ochelari de soare cu cadru cât mai mare. Mai ales când conduci şi forţezi involuntar pielea feţei.

Se recomandă purtatul ochelarilor de soare şi în zilele în care simţi obosit(ă). Ochelarii îţi vor relaxa tenul şi îl vor proteja de razele ultraviolete, care pot afecta grav pielea din jurul ochilor, dacă aceasta este deja lipsită de vitalitate. Pe lângă ochelari, neapărat să foloseşti cremă cu factor de protecţie 15, pentru că pielea obosită este mai sensibilă şi, deci, prezintă vulnerabilitate la interacţiunea cu razele UV. Nu exagera cu machiajul!

Un ten cu aspect tern nu poate fi „reparat“ prin aplicarea unui machiaj mai puternic. Nu doar că nu vei ascunde pungile de sub ochi, roşeaţa pielii şi ochii înroşiţi cu farduri şi rujuri în culori tari. Rişti să-ţi accentuezi imperfecţiunile şi să îţi adaugi ani de viaţă pe chip.

Înainte să începi rituatul de make-up, spală-te bine pe faţă şi apoi masează-ţi pielea fosindu-te de degete, presând de la interior către exteriorul ochiului.

Apoi fă aceleaşi mişcări cu degetele, de la tâmple spre maxilar. Repetă de câteva ori, pentru a elimina excesul de lichid şi culoare, spune esteticianul american Tammy Fender.

Masajul va stimula circulaţia sângelui şi va da un aspect natural pielii. După ce ai masat câteva minute tenul, clăteşte-l cu apă rece. Porii feţei se vor închide şi aşa vei putea oferi un plus de prospeţime feţei.

Specialiştii în dermatologie compară pielea cu o pânză. Când este obosită, poate avea un aspect inegal, iar trăsăturile se pot înăspri. Dacă aplici fond de ten într-o culoare nepotrivită şi în mai multe straturi vei sfârşi în a avea o piele încărcată, aspră şi cu aspect zgrunţuros.

Oboseala de pe faţă se poate „şterge“ cu o bază de machiaj cremoasă şi iluminatoare, care să aibă şi efect hidratant.

Blush-ul cremos face minuni!

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai simple, dar eficiente metode de a ascunde urmele vizibile lăsate de orele insuficiente de somn este să folosim un fard cremos de obraz în tonuri de piersic. Nuanţele de piersicuţă au efect iluminator şi distrag atenţia de la cearcăne şi ridurile fine de sub ochi. În plus, consistenţa cremoasă a fardului de obraz va lăsa pielea să respire.

Depozitează cremele şi loţiunile în spaţii răcoroase, eventual dacă ai loc în frigider, pentru că produsele cosmetice reci au efect revigorant pentru piele. S-a observat că după ce este aplicată pe faţă o cremă hidratantă rece pielea capătă aproape imediat un aspect mai ferm şi întinerit. Nu uita să verifici termenul de garanţie al fiecărui produs cosmetic în parte. Poţi avea surprize neplăcute dacă aplici pe faţă o cremă expirată.

Evită fardurile în tonuri verzi, dacă ai ochii obosiţi

Cel mai bun lucru pe care îl poti face atunci când ai tenul şi ochii obosiţi este să nu exagerezi cu machiajul. Nu-l pune să ,,care“, ci menajează-l! Pentru început curătă-l, tonifică-l, hidratează-l, răsfaţă-l cel puţin 5 minute. Aplică apoi un fond de ten adecvat pielii tale, dar cu o consistenţă cât mai uşoară, pentru a nu-l încărca. Un blush cremă şi un strat fin de pudră vor face minuni pentru tenul tău. Pentru ochi, aplică pe conjuctivă o tuşă fină de alb cu un creion, iluminează colţul intern şi evită fardurile în nuanţe şi tonuri de verde. Alege o paletă nude sau pastelată.

Rimelează-ţi genele folosind mascara pentru alungire într-un singur strat, pe toată lungimea lor, şi un al doilea pe cele din colţul extern. Când ochii sunt obosiţi, lasă-ţi buzele să facă senzaţie: jonglează cu tot felul de culori şi de texturi umede! Succes!

2 jpg jpeg

Andra Avram

make-up artist şi artist prostetic

contact: 0762.711.732

www.facebook.com/Academiademakeup