Aşa ai un ten de invidiat!

1 2 jpg jpeg

Pentru a avea o piele frumoasă este necesar să te hidratezi bând doi litri de apă pe zi. Apa ajută şi la eliminarea toxinelor şi face tenul mai luminos. De asemenea, evită să cureţi faţa cu săpun, cu apă rece sau fierbinte, pentru că îţi vor usca tenul.

Mască din gălbenuş şi zeamă de lămâie

Măştile pe care le faci în casă îţi fac tenul mai luminos şi îl hidratează. O astfel de mască o poţi prepara dintr-o lămâie şi un gălbenuş. Razi coaja unei jumătăţi de lămâie. Baţi gălbenuşul şi adaugi puţină zeamă de lămâie, apoi coaja mărunţită. Laşi masca la frigider 2 ore, apoi o întinzi pe faţă şi pe decolteu 20 de minute, după care o îndepărtezi cu apă călduţă.

Ulei de ricin şi de măsline

Pentru curăţarea tenului, ocoleşte produsele care elimină uleiurile naturale ale pielii, făcându-l să devină mai gras. Sunt de ajutor metodele de curăţare cu zeamă de lămâie şi apă, uleiul de ricin diluat cu ulei de măsline. Zeama de lămâie nu trebuie folosită niciodată fără a fi combinată cu apă, pentru că îţi poate afecta tenul. În ceea ce priveşete uleiul de ricin amestecat cu ulei de măsline, se aplică într-o cantitate mică. Îl pui în palmă şi-l freci puţin pentru a se încălzi, apoi îl aplici pe ten, îndepărtându-l apoi cu apă călduţă.

Citeşte şi: Soluţii rapide şi eficiente pentru tenul obosit

Foloseşte cosmetice potrivite tipului tău de ten

Pentru a-ţi păstra un ten mat şi fără defecte, foloseşte în fiecare dimineaţă şi seară produse de curăţare pentru tipul tău de ten.

Testul şerveţelului îţi va arăta ce tip de ten ai. Aşază-l pe faţa curată, demachiată, pe care nu ai aplicat loţiuni sau creme. După un sfert de oră de aşteptare, presează-l, fără să freci. Ai un ten uscat, dacă şi şerveţelul este uscat, un ten gras, dacă este impregnat cu sebum sau un ten mixt dacă au rămas urme de sebum doar din zona de mijloc a feţei (frunte, nas, bărbie).

Exfoliază tenul o dată pe lună

Produsele de exfoliere închid porii, sunt antiseptice şi elimină aspectul de ten strălucitor, gras. Exfoliantul sub formă de spray acoperă imperfecţiunile, îndepărtează celulele moarte. Există o diferenţă între exfolierea mecanică prin care sunt eliminate celulele moarte şi aceea chimică, prin care substanţele din produsele exfoliante pătrund în profunzimea pielii.