Dacă bei zilnic între patru şi opt pahare cu apă poţi preveni apariţia hiperglicemiei, este concluzia unui studiu efectuat de cercetătorii francezi, coordonaţi de Ronan Roussel de la Spitalul „Bichat“ din Paris.

La experiment au participat 3.615 de bărbaţi şi femei, care la începutul studiului aveau glicemia la valori normale. La final, s-a constatat că cei care băuseră mai mult de 34 de pahare cu apă pe săptămână au fost mai feriţi cu 21% de riscul de a dezvolta hiperglicemie în următorii nouă ani, spre deosebire de ceilalţi, care au consumat mai puţin de şaisprezece pahare cu apă.

Cu toate acestea, James R Gavin III, medic la „Emory University School of Medicine“ din Atlanta, a spus că mai trebuie făcute cercetări în privinţa legăturii dintre consumul de apă şi prevenirea hiperglicemiei. Însă „dacă nu bei suficientă de multă apă te poţi confrunta cu aceleaşi simptome pe care le au oamenii care consumă alimente bogate în colesterol“, a precizat Gavin III.

„Persoanele care au o dietă bogată în grăsimi sunt mai predispuse la a dezvolta diabet de tip II“, a mai adăugat omul de ştiinţă.