Organizarea alimentelor pe rafturile frigiderului este esenţială pentru a le menţine proaspete cât mai mult timp. Este bine să ştii de ce nu este bine să aşezi ouăle pe uşa frigiderului şi la ce temperatură trebuie să-l reglezi.

Totuşi, multe dintre alimentele despre care crezi că se păstrează bine în frigider îşi pierd gustul şi valoarea nutritivă dacă stau "la rece”. Iată ce produse ar fi bine să stea la temperatura camerei, ferite de frig.

Cartofii

Specialiştii susţîn că, dacă ţinem cartofii în frigider mai mult de câteva zile, aceştia vor avea o cantitate mai mare de zahăr şi cu totul alte valori nutriţionale. Cel mai bine ar fi să-i păstrăm într-un loc întunecat şi uscat.

Ciocolată

Pui ciocolată în frigider? Nu e deloc bine, nici măcar vara, pentru că se dizolvă zahărul din ea şi-şi schimbă uşor textura şi gustul.

Roşiile

Roşiile ţinute la frigider nu se mai coc şi devin moi şi lipsite de gust. Cel mai bine ar fi să le păstrezi la temperatura camerei.

Info

Fructele şi legumele proaspete pierd aproximativ 50% din conţinutul de vitamine în perioada în care stau la frigider. Din acest motiv, ar trebui să fie consumate în maximum 48 de ore după ce au fost cumpărate.

Cât ţii produsele în frigider

Carne crudă 1-3 zile

Carne preparată 2-4 zile

Peşte proaspăt 1 zi

Peşte preparat 2 zile

Supe şi ciorbe 2-3 zile

Brânză proaspătă 2-3 zile

Brânză fermentată max. 30 de zile

Fructe şi legume 2-5 zile