Alimentaţia joaca un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii întregului organism, însă, aleasă necorespunzător, aceasta poate deveni dăunătoare, fiind cauza principala a apariţiei mai multor boli precum cancerul.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele care ne pândesc şi trebuie să ştim mai ales care sunt alimente cresc riscul apariţiei cancerului, dar şi ce soluţii avem.

”Să nu abuzăm şi să consumăm produse din carne procesată în fiecare zi. La o masă nu vom mânca numai mezeluri, dar atenţie, de preferat sunt cele crud-uscate, cu puţine ingrediente. Trebuie să consumăm mai puţin, dar de calitate. Atenţie şi la pateuri, mai ales cele de origine animală, dar nici cele vegetale nu sunt excluse, atenţie la produsele cu foarte multă sare, tobele, caltaboşii, pot avea foarte mulţi aditivi. Nu trebuie să excludem aceste preparate, dar un consum constant şi în cantitate mare poate duce la creşterea riscului de cancer.

Astăzi este un fenomen destul de larg răspândit, când se face o afumare improprie, chiar mai periculoasă decât cea industrială, când se face focul direct sub ele. Ard grăsimile, iar fumul este cancerigen. Afumarea se face cu fum rece. Fripturile pe grătar, sub focul deschis, la fel de periculoase. Se găsesc grătare sub formă de disc. Grătarul cu focul sub carne nu este bun”, a explicat la Antena 3 profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi.